Köttfärssås
Räcker det inte med Nötfärs och krossade tomater?
Det beror ju på hur god man vill ha den (bara köttfärs och tomater skulle vara en riktigt smaklös köttfärssås enligt mig, jag tror till och med min man skulle klaga).
l'm back
Man har i det man gillar🙂
Jag brukar ha fläskfärs (men man väljer såklart det man vill ha), tomatpuré, svamp, kryddor och creme fraische i 🙂
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
#1 #2 Aldrig ska nåt vara enkelt…😕
#4 Som sagt, vill du inte ha i mer så måste du ju inte, men de flesta skulle inte tycka det var gott (men då finns det dom som skulle kunna äta vad som helst också).
l'm back
#4 Som sagt man har i det man gillar 🙂 Att ha i fler saker gör det hela inte svårare 😃
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
#5 😃 sistnämda passar nog mig 👍 (nästan iaf men ändå ^^)
#6 uhuh "inte svårare" säger du, lätt för dig säga som ligger på Gordon Ramsey nivå 😉
#7 Då kan det ju funka för dig, jag skulle däremot tillsätta buljong/salt och peppar/basilika också.
l'm back
Om du har i lite kryddor också så kan det bli bra tror jag. Helt okryddat blir lite tråkigt…
#8 Haha är långt därifrån xD Bara att slänga ihop det med färsen precis som krossade tomatarna och sedan låta det puttra 😃
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
#8 gå en kurs i matlagning eller så hittar du någon som kan lära dig.
Då slipper du känna att köttfärs är något Gordon gör… Han skulle nog knappast sjunka så lågt. 🤪
Fantasi är det man behöver för att fixa mat. Och veta hur saker ska stekas och i vilken ordning och dylikt.
Memento mori
Medarbetare för Julen
Och lycka till! Är det bara du själv som ska äta den finns det ju inga krav på smaken, bara du är nöjd!
håller på o steker färsen nu ett helt kilo uppdelat i två omgångar ska jag hälla tillbaks allt i pannan i tillsätta 1000g krossade tomater elr kan ja dela upp det oxå i två omgågngar????????
#14 Hur menar du nu?
Om det får plats 1 kg färs så kör på det i samma annars, tar du ju hälften hälften :)
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Ja just så hälften hälften, det går göra alltså? 🤔
Steka 500g färs o sen hälla i 400g krossade tomater o steka tills den är färdigt o sen samma visa igen med den andra delen 🙂
#16 Ja varför skulle det inte gå? 🙂 När den ena är färdig tar du det i matlådor (antar att du ska ha det?) och sedan börja på nästa omgång🙂
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Har det gått bra?
Det smaka tomater, okryddat nötfärs med svag av smak av vatten…jättegott -_-
#19 Mat iaf… :) Fixa hem lite kryddor så kanske det smakar mer nästa gång?
Ja det ska jag göra samt en gul lök för det skulle man tydligen ha i också…^^
Jag tycker det är godare med röd lök, men det är en smaksak :) Prova igen, det kan bara bli bättre…
Köttfärs (bland eller nöt har jag) en burk champinjoner eller färska, gul eller röd lök, salt, svartpeppar, ketchup, krossade tomater, lite sambal oelek brukar jag ha i min köttfärssås 🙂 För att den inte ska bli så vattnig kan man sikta i lite mjöl i såsen.
// Lina - Värd på Bichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se
#24 Vår KokBok har ja redan men jag har inte tittat nåt i den än 😃
men jäklar vad grejer man ska ha i :O gullök, vitlök, olivolja, salt, socker, svartpeppar….men hallå nee det är inte möjligt :(
#27 Lök har du ju redan nämnt själv, salt och peppar är ju kryddor, olivolja till stekningen gissar jag. Vitlök är en smaksak hur mycket eller om man vill ha i. Socker är vanligt i tomatsåsrecept men du klarar dig ändå :)
Receptet är en bas, inte en lag!
Kom just på att Kålpudding är väl enkelt att göra jag har gjort några gånger med brorsan han är bra på det där 🙂
Prova :) Jag har aldrig lagat kålpudding, men om du tycker om det och har sett det tillagas förut borde det gå… hör av dig till brorsan och fråga efter ett recept!
#21 Nja ska och ska. det beror helt på smak och tycke. Jag gillar inte lök men har lökkrydda i för smakens skull, likaså paprikakrydda 🙂
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
#31 Aldrig hört talas om det ^^
Jag har inte testat, men smak på påse borde vara ett skapligt enkelt sätt att tillaga köttfärssås.
Något vansinnigt enkelt är att steka köttfärs, hälla i tomater och en påse tacokrydda.
Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus
Ja hittade köttfärsås på burk när jag handlade färsen i söndags…🤔 ska ja prova det en gång elr ska jag vara ärlig med det o ta äkta ingredienser o göra allt själv? det kanske lutar mot burken lite grann 😃
#37 Du tjänar på att göra det själv (billigare) samt att du kan ha i det du vill ha. 🙂 Färs är ju inte så svårt att göra 😉
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
#38 haha :D då lyssnar jag på Den Vise o gör allt själv :P
#39 😉
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
Då jag (eller sonen) gör köttfärssås steker vi köttfärs/Quornfärs och lök. Häller på passerade tomater och i med creme fraiche. Blanda så det är jämnt. Kryddar med buljongtärning, soja, paprikapulver, chilipulver, cayenne, vitpeppar, vitlökspulver. Smaka av efter 5 min om det behövs mer krydda eller om tomat/cf behöver balanseras.
Vill man bara ha Bolognese, så kör man på krossade tomater och ingen creme fraiche.
Min köttfärssås gör jag oftast på bandfärs, en burk krossade tomater, morötter, gul lök, vitlök, chili, köttbuljong och kryddor såsom salt och peppar. Avslutar med oregano. Sen brukar jag slänga i lite majs. Den blir väldigt god om man får säga det själv!
När jag ska göra en snabb köttfärssås brukar det bli, blandfärs, krossade tomater, diverse kryddor som jag har i skåpet, lök, rivna morötter, svamp och lite grädde eller creame fraiche.
mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar
Har en kräsen pojkvän som inte använder lök i sin köttfärssås, eller krossade tomater. Dock använder jag båda, plus vitlök, kryddor, grädde m.m. :) Kan ha svamp och paprika i ibland :)
Nu ni era nissar ska jag prova en gång till den gången med gullök och creme fräsh i hoppas det funkar ^^
#45 Creme fraiche är gott att ha i 👍
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
fy fan för löken asså 😢 en klyfta kvar ojoj
#47 ? (obs behövs inte sväras 😉)
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
#48 det svider o rinner i öga på mig 😢
#49 😉 Du får införskaffa en lökhackar hihi
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
fräsa löken innan man steker färsen missade jag oxå så jag får göra tvärtom 😓
Vi gör en superenkel köttfärssås. Bryn köttfärs. Salta och peppra. Ha i tomatpure och lite vatten. Låt koka ihop lite. Ha i lite ketchup och smaka av. Vill man kan man ha vitlök i också. Har en kräsen son som inte vill ha lökbitar eller tomatbitar så detta funkar för oss!
det låter nästan som att det enklaste för dig vore att verkligen satsa på en receptbok, typ rutiga kokboken och verkligen följa recepten punkt för punkt. låter lite som att du improviserar utan att ha en aning om vad du pysslar med :P improvisationer kan man ägna sig åt när man vet vad man gör :P
ett annat tips är att du gör en matlista med maträtter och handlar det du behöver till varje rätt, så har du allt hemma.
köttfärssås är jätteenkelt.
1. hacka en gul lök och en vitlök
2. bryn i lite smör eller olja
3. vänd ner köttfärsen och bryn den tills den är genombrynd.
4. ha i en burk krossade tomater och 1-2 dl vatten.
5. ha i 1-2 buljongtärningar, kött eller grönsaksbuljong brukar jag ha. börja med en och smaka, ha i en till om det behövs mer salt.
6. peppra efter smak och ha i lite ketchup eller tomatpuré.
7, vänd ner lite creme fraiche om du vill ha i det och servera.
och ett tips till. förbered allt innan du börjar laga maten. ta fram alla ingredienser så du har dom hos dig och inte behöver springa och jaga dem när du lagar mat. då ser du snabbt om du missat något. ska du hacka grönsaker, gör det innan du börjar värma stekpannan. ska du ha mått av något, typ grädde, tomatpure, nån krydda, mät upp det innan. är det torra kryddorkan du mäta och hälla upp i en mugg eller ett glas och ha i alla på samma gång. läs receptet en gång innan du börjar lagamat så du har lite koll på vad du ska göra. öppna förpackningar som behöver öppnas, typ konserver och liknande så det bara är att hälla upp.
#50 men vänta nu vad är en lökhackare för nåt? :D
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
I beg to differ. Jag har aldrig krossade tomater i köttfärssås . Det blir för vattnigt. Antingen har jag färska tomater eller/och tomatpure.
>>>Malum domesticum<<<
Jonas, det finns färdiga kryddblandningar du kan köpa som du häller i färsen tillsammans med vatten, om du inte känner dig redo att krydda själv ännu.
I min familj äter vi utan tomater och lök av diverse skäl, däremot blandar vi ofta i grönsaker som ärtor och paprika (det kan du köpa fryst om du inte vill ha färska av någon anledning :p).
#58 Krydda själv kan jag göra själv det är inga problem förutom löken då det sticker o har sig så förbannat i ögat på mig…när man ska hacka upp den iaf ^^ men blir såna där kryddpåsar lika bra då?
Vet inte hur dina smaklökar är, så ingen aning om du tycker det blir lika bra. Sedan kommer det alltid finnas de som tycker att varenda korn av maten ska vara hemmagjort förstås.. :)
#59 Beror på vad man själv tycker 🙂
Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.
kanske provar kryddpåse nångång för o se om det smakar annorlunda :P om jag kan hitta dom 🤔
Tror det är dessa eller dessa , de finns oftast där de har mixer för sås, lasagne/lasagnette m.m.
Rekommenderar att hitta din egen kryddning istället. Sådana här färdiga mixer innehåller oftast socker. Finns nog med synligt socker tycker jag.
Titta på bilden i länk 1.
Har du svårt för vanlig lök (hackandet alltså) är det ju mycket lättare att pressa i en vitlöksklyfta.
En eller två matskedar ketchup gör underverk till smaken. Då behövs nästan inga andra tomater. Men om du vill ha mer tomatsmak på ett enkelt sätt tar du någon matsked tomatpuré också. Eller någon deciliter färdigkryddade krossade tomater, finns med vitlök & örter bl a.
Vitlök är ett måste ibland….
Hel vitlök i en glasburk och skaka bara ;-)
Medarbeterare på Kost
Det är nog högst individuellt jag har alltid i champijoner och gullök, samt cayennepeppar, piripiri och salt och peppar. Jag är ett stort fan av stark mat så det kanske inte är optimalt för alla :)