Allergi, överkänslighet & sjukdomar

Glutenfritt bröd

2014-11-30 21:25 #0 av: Fridaaaa

Någon här som brukar baka glutenfritt bröd?
Har själv testat några få sorter men får inte det att bli bra.

Länka/lägg gärna upp recept men inget med nötter/russin i som ni testat och tycker är bra Glad

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2014-11-30 21:27 #1 av: Facie

Jag tycker focacciabröd överlag brukar bli väldigt bra.. och sjukt otroligt goda!

Anmäl
2014-11-30 21:30 #2 av: Fridaaaa

#1 Är inte glutenfritt. Inte de jag hittade. Och på alla recept går det inte bra att byta ut till glutenfritt mjöl tyvärr (blir inte alltid så bra)

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2014-11-30 21:32 #3 av: jela96

http://www.recept.nu/jessica-frej/matbrod/ovrigt/glutenfria-tekakor/
http://annicake.blogspot.se/2012/02/glutenfria-tekakor.html

Min bror är glutenintolerant och han älskade glutefria tekakor! Glad

Anmäl
2014-11-30 21:34 #4 av: Fridaaaa

#3 Ute efter med bröd så att säga eller ev frallor, är sådär förtjust i tekakor numera tyvärr men tack ändå! Glad

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2014-11-30 21:39 #5 av: Magi-cat

Boktips: Den här boken är väldigt bra:

http://www.bokus.com/bok/9789187785573/nytt-brod-baka-gott-utan-gluten/

Finns en med fikabröd också:

http://www.bokus.com/bok/9789153439950/nytt-fikabrod-baka-gott-utan-gluten/

"Livet är en gåva, tiden är till låns." P. Strang

Anmäl
2014-11-30 21:40 #6 av: Fridaaaa

#5 Beställt en bok med glutenfritt bröd men inte kommit än tyvärr, dock inte den.
Tänkte mest om någon hade bakat något som de tyckte blev bra (eftersom jag själv testat vissa recept men inte lyckats så bra) Glad

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2014-11-30 21:47 #7 av: [Yllhilda]

Min kille har en brödmaskin, så han följer bara instruktuionerna som kommer på mjölpåsen. Tricket säger han ligger i ordningen man lägger i ingredienserna. 

När jag bakar glutenfritt höftar jag alltid, men det blir ungefär såhär; Glutenfri jäst som löses i varmvatten och lämnas i 10 minuter - check. Mjöl och salt blandas i bunke - check. Gör hål i mjölet och blanda ner 2 ägg, hyfsat med olja och jästvattnet - check. Knåda och lämna att jäsa tills förvånande volum för glutenfritt bröd uppnåtts(OBS! För bra jäsning krävs att degen är kladdig) - check. Sen är det bara att vara flink i fingrarna så att det varken blir för torrt eller kladdigt när man vill knåda och forma den. Sen beror gräddningen på. När jag gjorde hamburgerbröd tog det ca 15-20 minuter på 185 grader, men det kan nog variera.

Enligt min erfarenhet krävs mer vatten än för deg med gluten, och därmed längre gräddning för att få ut den överflödiga vätskan.

¨* Den som gapar efter galen fågel ser inte skogen för alla ben *¨
Medarbetare på virkning och gravid ifokus.

Anmäl
2015-01-04 14:42 #8 av: [Túrwen]

http://www.friendsofadam.se/mjukt-brod/glutenfria-grova-frallor-4-st.html

Detta bröd är fantastiskt, jag har inga särskilda mått för hur det bakas. Tror tyvärr att man måste köpa deras bakbok eller eventuellt att man får experimentera fram ett resultat. Blir som en grov form av scone :) 

Anmäl
2015-01-04 17:24 #9 av: DesK

Frida, kika inne på Matbröd, där finns en del glutenfria recept och de är testade av flera medlemmar Glad

Désirée

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.