Råd & tips

ägg ala Ungerskt vis.

2014-11-24 19:48 #0 av: twoodblue

Hej,

Var i Ungern i Våras och fick tips på en supergod äggrätt. men kan inte finna någonstans vad det heter.

Jag får inte alltid till det så vore kul om någon visste vad det heter.

Man tar och knäcker ett ägg i ströbröd och häller på salt och vitpeppar.  sen ska man steka detta ägg.

Problemet är att det ibland går sönder när man lyfter upp det från tallriken till stekpannan eller så får man för mycket ströbröd på det. 

Jag gör förmodligen fel. så vore kul om någon vet hur man gör.

För övrigt är det något jag kan rekommendera, supergott!!

Anmäl
2014-11-24 20:03 #1 av: VildaVittra

Hmm, jag tänker om det är att man ska göra som när man panerar grönsaker i Polen och inte tillsätter ströbrödet förrän man stekt upp grönsakerna i pannan med ordentligt med smör.

Så testa att klicka i en ordentlig klick smör, vändstek äggen lätt och sedan strör du på ströbrödet och steker snabbt så det blir en yta på det. 

Stekt ägg+ panerat, kan det bli bättre? Dreglar Ska definitivt testa det när jag opererat bort den för för*****de gallstenen. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-11-24 20:11 #2 av: VildaVittra

Efter snabb googling så heter rätten Rántott tojás.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-11-24 21:36 #3 av: kattöga

Det låter ju gott! Ägg är nåt jag äter nästan varje dag. Detta ska provas.

Här Google-översättning från denna site.

Det verkar som att man har olja och ströbröd i botten av en kall stekpanna först. Då behöver man alltså inte lyfta äggen från tallrik till stekpanna......

(lite skrattig blir jag när jag läser dessa google-översättningar.... peta äggen, paddla, bitar som slår honom.... Galen)

Tänk vad mycket spännande man kan lära sig, när man inser att man inte är så smart som man har trott!    /   Catta-Y

Meeow! 

Anmäl
2014-11-25 19:23 #4 av: twoodblue

Hur hittade ni det? Jag har sökt som en galning på Google. Haha :)

Ja det måste va den rätten.
Jag funderade igår om man har i det direkt i pannan innan man lägger på ägget, och det stämmer ju.

Asså det är ett av det godaste ägg jag ätit!

Kom ihåg att Josef som lärde mig detta, hade salt och vitpeppar på.
Stekte lite lätt så att äggulan var lite rinnig/mjuk och sen åt man det med vit barkis. Super gott!!

Tack för hjälpen! :)
Och bon apetit!

Anmäl
2014-11-25 19:37 #5 av: VildaVittra

#4 Jag använde mig av google translate och översatte panerat ägg till ungerska och tada!

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2014-11-25 20:18 #6 av: twoodblue

var det så enkelt, hahah.

Dum man känner sig nu.

Ja men det var tur att ni kom på det, för jag har förgäves sökt på svenska efter detta.  tänkte inte så långt.

Tack! =)

Anmäl