Konserverat, inlagt, sylt & marmelad

Sylt/marmelad?

2014-02-11 21:34 #0 av: CelsiusT

Vad är egentligen skillnaden på sylt och marmelad? Mer än att sylt brukar vara mer rinnig?

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-02-11 21:46 #1 av: JontaK

http://www.slv.se/upload/dokument/lagstiftning/2000-2005/2003_17.pdf

En tung artikel från livsmedelsverket som förklarar det hela. Som jag förstår det ska "äkta" marmelad tillverkas av citrusfrukter men då benämningen inte är skyddad får det kallas marmelad även när det tillverkas av andra frukter och bär.

Marmelad och sylt ska alltså vara samma sak rent definitionsmässigt i Sverige.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.