låg i blöt för länge
Hej! Igår lade jag hel havre i blöt. Det skulle ligga där 8 timmar för att sedan kokas i 45 min. Dum (och trött) som jag var så glömde jag havren på kvällen och hittade det nu!
Tror ni att jag kan äta havren trots det? Ska jag koka den lite kortare tid eftersom att den har varit i blöt längre och isåfall hur lång tid? Vill verkligen inte slänga..
2 hästar, en katt och lite fisksoppa
raudur.blogg.se
Klart den går att äta. Det som hänt är att du blivit av med lite extra fytinsyra :) prova att koka, och se efter lite kortare tid om den är klar. Troligen kommer det gå lite fortare.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Jag kokade bara 5 min, den var redan så mjuk som den skulle vara men det kändes ändå bäst att koka. Läste någonstans att havre kan jäsa, men den smakade helt okej :) Så jag chansar!
2 hästar, en katt och lite fisksoppa
raudur.blogg.se
Det tar ett par dagar för den att jäsa. :)
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade