Julmaten - äta rester
Många klagar över att de måste äta julmatsrester i flera dagar och att de är trötta på maten. Själv tycker jag att det är jättebekvämt med det som bli över från julbordet.
Flera dagar kan man äta varierad vällagad mat utan att direkt behöva ställa sig vid spisen. Laxen och äggen går först så klart; koka upp lite potatis till. Sen blir det Janssons till en lunch. Sen kan man steka upp potatisen som är över och servera köttbullarna till. Nästa mål blir prinskorv med makaroner.
Och så kan man ju hålla på att variera sig hur länge som helst. Skinka med stekt ägg. Makaronilåda. Skinksallad. Skinka med potatisgratäng eller potatissallad. Fläskpannkaka.
Vaddå trist med att äta rester? Varierat, enkelt och gott säger jag. 😃
>>>Malum domesticum<<<
Vi gör inte så mycket att det blir över ;) Och i år åt vi borta hela julen så vi har ingenting :P
Det är ju därför man står vid spisen i flera dagar, så man slipper laga mat i flera dagar. men vi har snart redan slut på den 😕
l'm back
#2
Jaha! är det därför 🤔
>>>Malum domesticum<<<
Jag håller med TS, bekvämt och även gott att ha rester att kombinera ihop på lite olika sätt och vis. Vi gör alltid mycket mat, både till jul och annars. Ingen ska behöva lämna bordet hungrig i vårt hushåll 🙂
Och så är vi bra på att äta rester så vi slänger sällan mat.
/Christina
Sen äter ju hönsen en hel del retser också, tex är det inte ovanligt med halva potatisar kvar på tallriken osv så det får dom så i princip inget går till spillo här.
l'm back
Jag älskar rester, och julmaten blir inte i mer mängder än annan mat jag lagar. Här kör vi ofta storkok och matlådor.
Då jag var liten hade vi julmat i veckor efter julafton. Det var det bästa som fanns! Rester är det godaste som finns och så hinner man föräta sig på julmaten så man inte blir sugen på det igen lagom tills jul😃.
Nuförtiden lagar jag inte ens julmat utan firar jul hos familjen och tar med mig en matlåda därifrån så jag har till dagen efter också.
Följ min och mammas matblogg på Instagram Frosserian