Färs & korv

Köttbullar

2013-12-12 19:56 #0 av: Gasoline

Tänkte att jag detta är ska göra egna köttbullar då jag helt valt bort färdiga köttbullar.
Hade tänkt gjort dom i förväg.

Ska man försteka dom innan man fryser in dom och vad är bästa uppvärmningssättet?
Om dom är stekta helt innan man fryser in dom, blir dom torra när man värmer upp dom?

Jag har vid tidigare tillfälle när jag provat att göra köttbullar upplevt att det är svårt att veta när dom är klara. Några tips och knep på hur man kan veta det?

Jag är så dålig på att tillaga kött. . .

Anmäl
2013-12-13 10:23 #1 av: [Tassy]

Förstek dem så de får ordentlig stekyta (rosa i mitten fortfarande), sen kan du värma dem (färdigsteka) i ugnen :)

Tina i kylskåp blir väl bäst antar jag. Vi brukar köra dem direkt i ungen från fryst dock. Ruska plåten/formen då och då.

För att se om de är klara är väl lättast att offra en köttbulle och dela på den. Annars får man kolla temperatur och tempa Tummen upp



Anmäl
2013-12-13 13:38 #2 av: Gasoline

Tack tassy!

Anmäl
2013-12-13 13:48 #3 av: [Tassy]

En fördel är att de inte behöver vara överst i ugnen heller eftersom de redan har stekyta, så det är smidigt att ställa under t.ex. janson eller annat som man kör i ugnen.

Revben kan man också göra i förväg och packa in i folie och värma på samma vis.


Anmäl
2013-12-13 13:50 #4 av: Gasoline

#3 smart! Det var ingen dom idé, hade inte tänkt på det.

Anmäl
2013-12-13 14:18 #5 av: [Tassy]

Man lär sig med åren Skrattar


Anmäl
2013-12-13 18:53 #6 av: Anterrabae

Hörde ett tvärtomförslag, kör dem bleka och nästan klara i ugnen, frys och så steker man dem vid servering så de får fin färg, och blir klara.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2013-12-13 20:14 #7 av: Gasoline

Nu får jag ju beslutsångest :-/ haha!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.