Annons:
Etikettköksutrustning
Läst 14898 ggr
Gasoline
2013-12-10 11:37

Traktörpanna vs. stekpanna

Vad är det för skillnad? Mer än djupet. För och nackdelar? Eller används de helt enkelt till olika saker?

Annons:
CelsiusT
2013-12-10 12:06
#1

En traktörpanna är ju mer som en väldigt låg kastrull än en stekpanna egentligen, men såklart går det ju att steka i den också men det blir lite som att steka i en kastrull. Jag kokar fisk eller korv i den.

Medarbetare på westernridning.ifokus

[Tassy]
2013-12-10 14:02
#2

Traktörpannor tycker jag är suveräna att göra lite "snabbgrytor" i, eller när man gör t.ex. en stor laddning köttfärssås, eller bara vill steka mycket saker med volym typ massa grönsaker. Jag älskar min traktörpanna, den går varm här flera gånger i veckan! Funkar till allt.

CelsiusT
2013-12-10 15:47
#3

#2 Jag gör köttfärssås i kastrull, så om jag vill göra större mängd så tar jag en större kastrull ;P eller möjligtvis stekgrytan. En liten traktörpanna skulle aldrig funka till sånt för mig. 

Sen har jag vanliga stekpannor med höga kanter som jag använder till större volymer (mycket större än traktörpannan). Och nu har jag köpt en keramik-stekpanna. Har inte hunnit använda den så mycket än, men hittills älskar jag den!

Medarbetare på westernridning.ifokus

[Tassy]
2013-12-10 15:50
#4

#3 Min panna är allt annat än liten, 32cm 😛

CelsiusT
2013-12-10 16:03
#5

#4 Oj, jösses!! Aldrig sett en så stor traktörpanna. Men då har du ju ungefär samma volym på den som jag har på min "vanliga" köttfärssåskastrull.

Medarbetare på westernridning.ifokus

Gasoline
2013-12-10 16:19
#6

Ja, precis min tanke. Har börjat gjort snabbgrytor ganska ofta och orkar inte ta fram gjutjärnsgrytan till det och då blir det ganska fullt i stekpannan.

Annons:
[Tassy]
2013-12-10 16:57
#7

#5 "Ica home" är det.😃

[Tassy]
2013-12-10 16:58
#8

#6 Då kommer du älska traktörpannan! Se till att få tag i en i vettig storlek bara 😉

Gasoline
2014-03-13 10:08
#9

Köpte en traktörpanna på Ikea i stål, superbra till grytor. MEN, allt som jag försöker steka till gärna bränna fast trotts att jag tycker att jag använder rikligt med fett och inte steker jättevarmt. Jag tycker att det är lättare att hantera gjutjärn vid stekning. Gör jag något fel?

Honestyisdead
2014-03-15 18:04
#10

Idag skulle svärmor bjudit på middag men hon blev sjyk. Som tur är fick vi hämta ingredienserna så vi kan göra maten själv.

Till förrätt gör vi just nu rårakor. På dom blir det stenbitsrom, rödlök och cremefraishe. Tyvärr glömde vi dillen.

Huvudrätt blir lammfile med klyftpotatis och tzatziki

Efterrätten hade hon redan gjort (hon hade redan ätit hälften själv;) Budapestbakelse. 

Behöver jag skriva MUMS?

Gasoline
2014-03-17 09:11
#11

#10 ja, det låter mumsigt. Gjorde du det i traktörpanna eller vanlig stekpanna?

Niklas
2014-03-17 10:40
#12

Jag använder traktörpanna till risotto. Det går snabbare än i kastrull.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Anterrabae
2014-03-17 17:22
#13

Hera, hamnade middagen i fel tråd? :) det lät sjukt gott!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Annons:
Gasoline
2014-03-17 17:23
#14

#13 jag skulle kunna tro det, där av mitt svar. Hihi :-)

Honestyisdead
2014-03-17 17:26
#15

Oj fel tråd 😂

Anterrabae
2014-03-17 17:31
#16

Men vart tog traktörpannedelen av mitt inlägg vägen!! Får återkomma om det, nu ska vi iväg och handla!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Gasoline
2014-03-17 18:18
#17

#16 du använde inget konstigt tecken i texten innan din text om traktörpannan? Om jag använder tecken som "mindre än" så försvinner all text efter tecknet inklusive texten. Konstigt, men så är det. Förlåt att det nu vart väldigt OT

Upp till toppen
Annons: