Salami-chips
Hade läst någonstans att man kunde göra chips av tunnt skivade korvar.
Testade med redan färdigskivad salami.
Nu har jag glömt ugnsgradantal och tid, så jag körde, typ, vind för våg.
Först körde jag dem i 175 grader.
Tyckte efter en stund att det nog var lite väl hett om öronen för de stackars salamiskivorna.
Sänkte därför till 100 grader i 8 minuter.
Funkade!, trots att när jag såg hur fettet bubblade inte trodde att de kunde bli krispiga.
Kul till maken… Äsch, till maten! (Menar jag jue.) 🤓
🙂
Det låter supergott! 😛
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Det skulle nog barnet gilla tillsammans med ostchips.
#2 - Nu gav du mig en idé.
Visst skulle man väl kunna hyvla, typ, parmesanost på salamiskivorna.
Jag vet att man kan göra parmesanchips, så… why not? 🙂
#3 Det blir utmärkt lördagsgodis att göra så 🙂 Vi gör så och och då 🙂
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#3 Det vore nog inga problem. Vi har bara provat hyvlad vanligt hårdost som den är med valfri krydda. Eller små högar med riven ost, som man gör till skålar och äter tacos i t ex.
Åh jösses vad sugen jag blev på salamichips nu.🤤detta ska testas!
Ja. Jag är dönyfiken på om parman smälter ihop med korvskivorna och blir, typ, parmalamichips. 🤓
🙂
Låter hur gott som helst!
Själv brukar jag göra "chips" på allt möjligt, morötter, karljohanssvamp, kallrökt skinka m m, men just salami+parmesan har jag aldrig provat.
#7 😂Parmalamichips fick mig att skratta gott! Men det lät gott faktiskt.
Just a Block Party MonstAr with a Heart of Gold on this Blue Planet
http://vizualfreakkaipon.blogg.se/
#9 - Ja.
Vad gör man när orden man vill använda inte har hittats på än? 😎
Man hitt på själv! 😇
#10 Cheers to that. Så sant så. 😃
Just a Block Party MonstAr with a Heart of Gold on this Blue Planet
http://vizualfreakkaipon.blogg.se/