Annons:
Etiketterfärskorv
Läst 1319 ggr
CelsiusT
2013-10-31 14:14

Laga köttfärssås

Hur länge brukar ni låta köttfärssåsen puttra?

Medarbetare på westernridning.ifokus

Annons:
AkaiTsuki
2013-10-31 14:17
#1

Är inte här inne men jag lagar också köttfärssås! 😃 Brukar låta min puttra tills konsistensen blir så jag gillar den, alltså inte lös och inte bara köttbitar  det ska bli en sås. Dock så är det gott med både ock

//Joanna

Fridaaaa
2013-10-31 14:28
#2

Olika. Kollar aldrig det 🙂 Märks när det är färdigt tycker jag 😛

 Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.

Aleya
2013-10-31 14:36
#3

när den smakar gott. :)

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Emo
2013-10-31 18:51
#4

Lagom länge.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Aleya
2013-10-31 18:57
#5

Vilka svar vi egentligen ger. 😂

Ne men jag steker allt och sätter sedan på nå blött(krossade tomater eller vad man nu har) och sedan får det stå tills det är varmt.

En kille jag bodde med i ett kollektiv gjorde köttfärssås i timmar.

Allt beror på hur man vill göra saker och ting.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

fellfrosch
2013-10-31 18:58
#6

1-2 timmar helst, beroende på vilket kött det är i färsen :)

Annons:
[Tassy]
2013-10-31 21:27
#7

10-20 min sen jag har hävt i sista ingredienserna.

CelsiusT
2013-10-31 22:18
#8

#7 Jag kör också som du. Kör i ingredienserna och när det är klart så brukar pastavattnet koka och då häller jag i pastan som går ca 10 min, ibland dröjer det 5-10 min innan vattnet kokar. Så tar ca 10-20 min efter att jag haft i sista ingrediensen. Total tid max 30 min. Dock händer det ju att jag låter den koka längre, men märker ärligt talat inte någon skillnad när jag kokar länge eller kort.

Men fick bassning av sambons farmor när jag kallade köttfärsås för "snabb-mat", hon sa att den måste koka länge.

Medarbetare på westernridning.ifokus

[Tassy]
2013-10-31 22:37
#9

#8 Så gör jag också med pastan. Det blir lagom timing 👍

Wezza
2013-11-01 02:02
#10

Tills spaghettin är klar 😛

Medarbetare på Hundparkour.ifokus

Honestyisdead
2013-11-01 11:41
#11

Halvtimme-timme. Beror på hur mycket tid jag har och hur hungrig jag är :)

[WickedAlly]
2013-11-01 12:12
#12

Gärna en timma men det är sällan jag har sånt tålamod :P

Chestnut
2013-11-01 12:40
#13

Antingen 10-15 min eller 1,5 timme beroende på recept 😃

Med vänliga hälsningar
Chess

Annons:
bamse6311
2013-11-01 16:52
#14

Själv så kör jag tills jag tycker att koncistensen är som jag vill ha den och den får gärna stå och "puttra" 30-40 minuter så att smakerna riktigt gifter sig.

Btw så har jag aldrig någonsin ketchup i min köttfärssås utan det skall vara koncentrerad tomatpuré och jag använder hellre hela tomater än krossade.

Bästa hälsningar,
Bertil

CelsiusT
2013-11-01 17:00
#15

#14 Samma här, skulle aldrig få för mig att hälla ketchup i, har jag inte puré hemma så får det vara. Har gärna krossade tomater i, men hela skalade är inte heller fel ;P

Medarbetare på westernridning.ifokus

Honestyisdead
2013-11-01 17:19
#16

Har tomatpure jag med, och likaså de jag känner

Fridaaaa
2013-11-01 17:55
#17

Jag brukar ha tomatpuré, men är den slut blir det ketchup, fungerar lika bra för min del 🙂 Tycker inte det bli större skillnad 😛

 Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.

[Tassy]
2013-11-01 18:28
#18

jag har krossade tomater, tomatpuré och en klick chilisås 😃 gärna soltorkade tomater också!

Anterrabae
2013-11-02 01:10
#19

Jag har riven morot, och en aning riven selleri i, och grön paprika. Förutom det där vanliga som kött och lök och vitlök och sånt. Låter den koka med hemkokt buljong ett par timmar tills buljongen nästan kokat in, på med tomatpuré, paprikapulver, örter, och krossade eller hela tomater, och koka tills smakerna gått ihop. Jag har även gärna lite vin i.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Honestyisdead
2013-11-02 01:20
#20

Riven morot har jag också :) Och massa vitlök och lök. Och rött vin gör det så gott :D

Annons:
Anterrabae
2013-11-02 01:23
#21

Gillar både med rött vin eller torrt vitt, blir olika karaktär såklart, men det passar :D

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Honestyisdead
2013-11-02 01:35
#22

Har faktiskt aldrig provat med vitt. Kanske borde göra det då :)

bamse6311
2013-11-02 02:31
#23

Har också morot men river inte den utan finhackar den i ungefär lika små/stora bitar som den gula löken.

Fräser först dessa båda inte så att de blir stekta men så att de blir mjuka .

Häller sedan ut detta på det på en tallrik och torkar sedan av pannan,

Sedan lägger en bra klick smör och försiktigt lägger i färsen, kryddar med svartpeppar och salt och när den börjat få färg så rör jag ner tomatpurén så att den ger sin smak innan jag sedan häller i de skalade hela tomaterna och till sist finhackad vitlök.

Låter det småputtrar och smakar efterhand av salt, svartpeppar, vitlök, extra puré efter smak och tycke.

Till sist när allt är klart så häller jag över den i en serveringsskål och som topp på allt (och om det är fredag eller lördag) så lägger jag över svarta eller gröna oliver samt smulad mozzarella.

Bästa hälsningar,
Bertil

CelsiusT
2013-11-02 08:51
#24

Inte vitlök ;P 

Jag fräser färsen i smör, ganska snart i med hackad lök (gul eller röd beroende på vad jag har hemma). Fräser en liten stund tills det är genomstekt. Kryddar. I med krossade tomater och tomatpuré.

Sen kan jag ha i lite av varje som finns hemma, men det är inte standard utan det är extra grejer när jag känner för det och i varierande mängder och varierande kombinationer. Ibland morötter fast då brukar jag ha i dom ihop med löken och jag hackar dom i lite större bitar än löken. Soya, chillisås/sweet chilisås, grädde, hackade svart oliver, majs, paprika eller vad jag nu hittar i skåpet. Men som sagt, det hör inte till standarden att jag har i extra grejer utan det är ibland när jag känner för det och ibland går det lite i perioder.

Medarbetare på westernridning.ifokus

VildaVittra
2013-11-02 10:01
#25

Jag brukar koka i runt en halvtimma tills såsen kokat ihop. Min köttfärssås ska bestå av köttfärs, champinjoner, paprika, lök, kanel, vitlök, timjan, buljong och en klick tomatpuré.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Zureel
2013-11-02 10:42
#26

Det varierar men minst 20 min efter allting är tillsatt men det får gärna stå och puttra tills jag är för hungrig för att låta bli.


CelsiusT
2013-11-02 12:29
#27

#26 Haha.. det är jag nästan alltid redan innan jag börjat laga maten ;P

Medarbetare på westernridning.ifokus

Annons:
Upp till toppen
Annons: