mjölmat, gryn, ris

Vad kan man äta till kokt Hirs?

2013-10-02 13:23 #0 av: JohannaN

Hej :)

tänkte höra med er alla här inne om ni har några bra förslag vad man kan ha till kokt hirs?? recept eller bara idéer vore kanonsnällt :)

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2013-10-02 14:14 #1 av: DesK

Något såsigt blir kanske bäst, eftersom hirs kan kännas lite torrt Glad

Désirée

Anmäl
2013-10-02 16:38 #2 av: Simonson

Kokt hirs kan med fördel ersätta ris, gryn, bulgur och annat sådant. Gott med gulasch, kalops, kött- eller korvgryta och precis som #1 skriver så är hirs godast med mycket sås;)

Anmäl
2013-10-02 20:29 #3 av: JohannaN

TackarGlad

tamfåglar är inte bara fåglar i bur, dom är så mycket mer^^ Är sajtvärd på www.undulater.ifokus.se samt www.burfaglar.ifokus.se

Anmäl
2016-02-04 04:57 #4 av: Achatina

Jättegammal tråd, men bättre att återvinna än starta nytt!

Vilken konsistens har hirs (kokad)? Alltså hur känns den i munnen? Jag föreställer mig att det skulle smaka mjöligt eller som quinoa? 

Har försökt hitta hirs i mataffären vid flera tillfällen senaste tiden men utan att lyckas Nörd

Anmäl
2016-02-04 22:04 #5 av: Anterrabae

De brukar finnas vid gryn och sånt snarare än vid ris.

Har lite samma konsistens som fullkornsris men med en helt egen smak.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2016-02-05 08:11 #6 av: JazzBass

Jag har bara ätit gröt på hirsflingor. Hirsen har en väldigt säregen smak/doft som påminner lite om tvål, vilket inte direkt är ett smickrande omdöme. Jag har dock vant mig vid doften, tycker t.o.m. om den nuförtiden, men fortfarande vill jag inte ha många skedar av gröten innan det börjar ta emot.

Jag vet inte om hela gryn smakar annorlunda, men jag tror ändå att jag skulle föredra hela bovetegryn. Åt det flera gånger på min senaste resa till Polen, och fastän jag inte lyckats få exakt samma resultat hemma så tycker jag om smaken. Mer som just gryn dock än som gröt gjord på boveteflingor. 

Speltpärlor och korngryn är också goda tillbehör men innehåller förstås gluten.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.