KÖTTFÄRSLIMPA - SUPERGOD!
Förbannat god köttfärslimpa! 4- 6 port 175 grader 50 - 60 minuter
500 gram färs
2 dl grädde eller mjölk eller vatten
1 ägg
1 tsk salt, 1 krm vitpeppar, 1 tsk grill/allroundkrydda
150 gram fetaost, smulad i mindre o lite större bitar.
(ev 1 pressad vitlöksklyfta)
2 msk pofiber (ströbröd)
Rör samman allt utom färsen så kryddorna blandar sig.
Blanda sedan i färsen.
Forma till en limpa, lägg i smörad ugnsform. Låt även några smörklickar ligga i ugnsformen, de smälter ner och ger god smak till spadet.
Om man gillar parmesanost kan man strö det ovanpå färslimpan.
Ställ i nedre delen av ugnen i nästan 1 timme, ev täck m lite folie om den blir mörk på slutet.
----------------------------------
Till såsen:
2 dl creme fraiche
2 msk kinesisk soja
Jag brukar ta upp färslimpan och lägga på ett fat och sen tar jag spadet och häller över i en kastrull och blandar med 2 dl creme fraiche, kokar upp det snabbt med lite soja - såsen blir suveränt god!!
Jag kokar broccoli, morötter och blomkål och serverar till eftersom jag inte äter ris, pasta eller potatis.
Älta inte problem - skapa lösningar!! 🤔😃
Låter som ett toppenbra grundrecept! Tack Mooniq! ✨
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.