LAX PÅ SALTBOTTEN m KALL SÅS
175 grader - 20 - 30 minuter
1 laxfile per person
(Gorgonzola i skivor)
Citronpeppar
Ugnsform, täck botten med GROVT salt, ca 1 cm. Saltet drar ur fukten ur fisken.
(Skär ett snitt längs med fiskbiten och lägg i en bit Gorgonzola om du gillar sån ost).
Dofta över Citronpeppar. In i ugnen.
Kall sås: 4 - 5 pers
2 dl creme fraiche
pepparrot riven 1 - 3 msk - beroende på hur stark man vill ha
- blanda ihop, stå kallt innan servering nån timme
Kall sås nr 2:
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta, pressad
½ citron, pressad
blanda ihop, stå kallt innan servering nån timme.
Kall sås nr 3:
2 dl creme fraiche
1 burk (ca 60 gram) röd stenbitsrom
3-5 msk majonnäs
2-3 vitlöksklyftor, pressade
Blanda ihop, stå kallt nån timme innan servering.
Servera med kokt potatis eller kokta blandade grönsaker
grönsallad till.
Älta inte problem - skapa lösningar!! 🤔😃
jag klarar inte av att äta "svampig" lax, här blir den lite torrare men inte otrevligt torr. jättegod - säger jag som inte gillar fisk. och som tvingar i mig fisk några gånger/ år bara för att känna mig duktig 🙂
Älta inte problem - skapa lösningar!! 🤔😃
Lax är en klar favorit här, i alla former! 😃
Saltbaka mat borde man göra oftare för det blir så gott! 🙂
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.