Annons:
Etiketterfiskskaldjur
Läst 1737 ggr
Mooniq
2013-09-18 12:04

LAX PÅ SALTBOTTEN m KALL SÅS

175 grader - 20 - 30 minuter

1 laxfile per person

(Gorgonzola i skivor)

Citronpeppar

Ugnsform, täck botten med GROVT salt, ca 1 cm. Saltet drar ur fukten ur fisken. 

(Skär ett snitt längs med fiskbiten och lägg i en bit Gorgonzola om du gillar sån ost). 

Dofta över Citronpeppar. In i ugnen.

Kall sås: 4 - 5 pers

2 dl creme fraiche

pepparrot riven 1 - 3 msk - beroende på hur stark man vill ha

- blanda ihop, stå kallt innan servering nån timme

Kall sås nr 2:

2 dl creme fraiche 

1 vitlöksklyfta, pressad

½ citron, pressad

blanda ihop, stå kallt innan servering nån timme.

Kall sås nr 3: 

2 dl creme fraiche

1 burk (ca 60 gram) röd stenbitsrom

3-5 msk majonnäs

2-3 vitlöksklyftor, pressade

Blanda ihop, stå kallt nån timme innan servering.

Servera med kokt potatis eller kokta blandade grönsaker

grönsallad till.

Älta inte problem - skapa lösningar!! 🤔😃

Annons:
Mooniq
2013-09-18 12:06
#1

jag klarar inte av att äta "svampig" lax, här blir den lite torrare men inte otrevligt torr. jättegod - säger jag som inte gillar fisk. och som tvingar i mig fisk några gånger/ år bara för att känna mig duktig 🙂

Älta inte problem - skapa lösningar!! 🤔😃

[Tassy]
2013-09-18 13:26
#2

Lax är en klar favorit här, i alla former! 😃

DesK
2013-09-18 21:09
#3

Saltbaka mat borde man göra oftare för det blir så gott! 🙂

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Upp till toppen
Annons: