Nöt, vilt & gris

Fläskfilé med Svampsås

2013-09-17 19:59 #0 av: Mooniq

Stekt fläskfilé med Champinjonsås 3-4 pers

1 fläskfilé, putsad, skuren i 1½ - 2 cm tjocka skivor
salt peppar
smör

Smält smöret, stek filéskivorna så de blir genomstekta, salta & peppra

Champinjonsås:
20-30 st champinjoner, skivade (eller annan svamp)
salt, peppar, 

½ - 1 tsk paprikapulver
smör
1 hönsbuljongtärning
4 dl creme fraiche 34%
2 msk kinesisk soya
ev soja som färgar såsen lite.

Smält smöret, stekt svampen. 
Salta & peppra
Häll på creme fraichen + buljongtärningen
Låt koka 3-4 minuter.
Smaka av med paprikapulver och kinesisk soya och ev. lite mer salt & peppar.
Denna såsen blir tjock så den behöver inte redas.

Jag brukar servera med kokta grönsaker, morötter/blomkål/broccoli.

Om man inte äter LCHF är det gott med stekt/kokt potatis till.


Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-09-17 21:38 #1 av: DesK

Kanonbra recept! För dem som inte klarar mjölkprodukter så kan man byta ut smör och creme fraiche mot kokosolja och kokosmjölk /grädde Glad

Anmäl
2013-09-18 06:10 #2 av: bamse6311

Låter riktigt läckert Mooniq.

Receptet kopierat samt sparat samt har även skrivit ut det.
Frågan blir om jag inte lagar enligt ditt recept redan nu kommande helg.

Bästa hälsningar,
Bertil

Anmäl
2013-09-18 11:47 #3 av: [Tassy]

Dags att hämta receptpärmen och penna idag, tack igen! Skrattar


Anmäl
2013-09-18 11:50 #4 av: Mooniq

#3 kul att inspirera andra.. ibland har man totaltorka i skallen och då hjälper det att skrolla runt lite.. jag är även med på kolhydrater ifokus- där finns massor av god lättlagad mat - då man håller sig till så enkla och rena råvaror som möjligt - ta tid och skrolla runt där, massa gott att hämta. 

vill man inte ha fullfeta mejerier så byter man till det man själv använder. 

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-09-18 11:50 #5 av: Sofy

Jag äter inte ens champinjoner men den här blev jag liten sugen på!

Medarbetare på Matlust

Anmäl
2013-09-18 11:53 #6 av: [Tassy]

Jag brukar smyga runt på KiF och leta inspiration, men det är så mycket att man blir alldeles översållad Skrattar


Anmäl
2013-09-18 11:57 #7 av: Mooniq

#5

det är MYCKET svamp i den här såsen. Men du kanske gillar annan typ av svamp? kantareller, karl johan, shiitake?

svampsåsen är tjock och med rejält mycket svamp. jag gillar inte att leta efter svampen i en svampsås.. Glad

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-09-18 11:58 #8 av: [Tassy]

Nu blev jag galet hungrig! Dreglar svamp är himmelskt! 


Anmäl
2013-09-19 11:36 #9 av: Sofy

#7 Jag äter inte någon svamp förutom vid något undantag då jag fått i mig kantarellsås Tyst

Medarbetare på Matlust

Anmäl
2013-09-19 12:35 #10 av: chilisalsa

Jättegott Skrattar !
Är annars ingen fläskfilefantast men detta är verkligen jättegott...
Det är såsen som är bäst !
Kycklingbröstfilé är ännu värre.... där är det helt beroende på såsen om det blir ätbart!

En variant på detta är att gratinera blomkålsbuketter i en form. På med fläskfilén , såsen över, riven hårdost, in i ugnen... kanongott!
Stora buketter kanske behöver förvällas kort.
Rotsaker är oxå kanon till detta. Ugnstek dom klyftade i formen först lagom länge (inte så dom blir helmjuka). Sen lika som ovan...
Kom bara ihåg att det ska vara mycket nymald vitpeppar på :-)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.