Fläskfilé med Svampsås
Stekt fläskfilé med Champinjonsås 3-4 pers
1 fläskfilé, putsad, skuren i 1½ - 2 cm tjocka skivor
salt peppar
smör
Smält smöret, stek filéskivorna så de blir genomstekta, salta & peppra
Champinjonsås:
20-30 st champinjoner, skivade (eller annan svamp)
salt, peppar,
½ - 1 tsk paprikapulver
smör
1 hönsbuljongtärning
4 dl creme fraiche 34%
2 msk kinesisk soya
ev soja som färgar såsen lite.
Smält smöret, stekt svampen.
Salta & peppra
Häll på creme fraichen + buljongtärningen
Låt koka 3-4 minuter.
Smaka av med paprikapulver och kinesisk soya och ev. lite mer salt & peppar.
Denna såsen blir tjock så den behöver inte redas.
Jag brukar servera med kokta grönsaker, morötter/blomkål/broccoli.
Om man inte äter LCHF är det gott med stekt/kokt potatis till.
Älta inte problem - skapa lösningar!! 🤔😃
Kanonbra recept! För dem som inte klarar mjölkprodukter så kan man byta ut smör och creme fraiche mot kokosolja och kokosmjölk /grädde 🙂
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Låter riktigt läckert Mooniq.
Receptet kopierat samt sparat samt har även skrivit ut det.
Frågan blir om jag inte lagar enligt ditt recept redan nu kommande helg.
Bästa hälsningar,
Bertil
Dags att hämta receptpärmen och penna idag, tack igen! 😃
#3 kul att inspirera andra.. ibland har man totaltorka i skallen och då hjälper det att skrolla runt lite.. jag är även med på kolhydrater ifokus- där finns massor av god lättlagad mat - då man håller sig till så enkla och rena råvaror som möjligt - ta tid och skrolla runt där, massa gott att hämta.
vill man inte ha fullfeta mejerier så byter man till det man själv använder.
Älta inte problem - skapa lösningar!! 🤔😃
Jag äter inte ens champinjoner men den här blev jag liten sugen på!
Följ min och mammas matblogg på Instagram Frosserian
Jag brukar smyga runt på KiF och leta inspiration, men det är så mycket att man blir alldeles översållad 😃
#5
det är MYCKET svamp i den här såsen. Men du kanske gillar annan typ av svamp? kantareller, karl johan, shiitake?
svampsåsen är tjock och med rejält mycket svamp. jag gillar inte att leta efter svampen i en svampsås.. 🙂
Älta inte problem - skapa lösningar!! 🤔😃
Nu blev jag galet hungrig! 🤤 svamp är himmelskt!
#7 Jag äter inte någon svamp förutom vid något undantag då jag fått i mig kantarellsås 🤐
Följ min och mammas matblogg på Instagram Frosserian
Jättegott 😃 !
Är annars ingen fläskfilefantast men detta är verkligen jättegott…
Det är såsen som är bäst !
Kycklingbröstfilé är ännu värre…. där är det helt beroende på såsen om det blir ätbart!
En variant på detta är att gratinera blomkålsbuketter i en form. På med fläskfilén , såsen över, riven hårdost, in i ugnen… kanongott!
Stora buketter kanske behöver förvällas kort.
Rotsaker är oxå kanon till detta. Ugnstek dom klyftade i formen först lagom länge (inte så dom blir helmjuka). Sen lika som ovan…
Kom bara ihåg att det ska vara mycket nymald vitpeppar på :-)
Medarbeterare på Kost
#10 chilisalsa
Håller med dig om att kycklingbröst (eller filé som dom nu envisas med att kalla det) kräver riktigt mycket och god sås.
Bästa hälsningar,
Bertil