Matbilder 9
Förra tråden blev lång, så nu startar vi en ny tråd med våra fina matbilder 😃
Nu blir jag ju hungrig igen! 😃
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Vad var i hundtårtan?
#6 Leverpastej blandat med mjölk.
Ja menar hela tårtan
#8 Blodpudding och okryddade köttbullar.
Ett tag sedan som jag tog någon matbild men här kommer en nytagen.
Tog bilden häromdagen då det blev fläskkotlett, kokt potatis och gräddsås.
Bästa hälsningar,
Bertil
Tar inte så mycket nya matbilder nuförtiden.
Har ju så många i mitt album på diverse rätter.
Tillåter mig att bjuda på en nygammal bild som jag inte tror att jag har delat tidigare.
Hör är det fläskkotlett med ris, bea och grön paprika.
Bästa hälsningar,
Bertil
Alla mina bilder FÅR återpubliceras. Är enbart glad om någon tycker att mina bilder duger till detta. Ser gärna däremot att du/ni så fall hänvisar till min blogg samt låter min stämpel vara kvar, i övrigt så bara kör på!
#14 Snovit79
Härlig bild som gav mig idé till vad jag skall tillaga någon dag i veckan.
Dillstuvad potatis är ju så jäkla gott men väldigt länge sedan som jag senast gjorde det.
Bästa hälsningar,
Bertil
#15 Tack Bertil. Stuvade morötter är också väldigt gott.
Fredagens husman blev köttfärslimpa.
Bästa hälsningar,
Bertil
Dagens efterrätt blevo temla.
Jag upptäckte att jag (för någon dag sedan) råkat göra hasselnötsmassa.
(Jag visste inte vad det skulle bli när jag rev hasselnötterna, men tänkte att - Det kommer jag nog på efter hand.)
Efter bildens tagande noterade jag att det fanns oförskämt mycket hasselnötsmassa kvar i kastrullen. Tog därför en rejäl sked med massan och placerade över grädden, under locket.
*Slurp* 😎
Köttfärslimpan igen men här uppskuren och serverad.
Tänk så gott det kan vara med klassisk husmanskost.
Bästa hälsningar,
Bertil
Och det här igår 🙂 med inspiration härifrån: http://www.mytaste.nu/click/index/4446879/?site=tasty-health.se
Igår så blev det rotfruktsgratäng med fläskfilé samt smörstekta champinjoner och paprika.
Denna måltid intogs i sällskap med "Downton Abbey" på tv.
Bästa hälsningar,
Bertil
Klassiskt enkelt billigt och riktigt gott, en barndomsklassiker.
Fläsklägg och rotmos.
Bästa hälsningar,
Bertil
Få saker som är så gott som rotmos och fläsklägg! 😁
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#28 Anterrabae.
Visst är det riktigt gott och för min del som sagt en riktigt gammal barndomsklassiker *ler.
Bästa hälsningar,
Bertil
Ja, det var ju torsdag så då fick det bli ärtsoppa och till det så tog jag fläsklägg som jag hade kvar sedan rotmos-dagen.
Ingen speciellt bra bild och det hade ju inte skadat med lite "grönt" för att liva upp bilden men hade tyvärr inget sådant hemma.
Ärtsoppan är dock inte hemlagad utan Soldatens ärtsoppa på burk men med lite timjan och andra kryddor så funkar den.
Bästa hälsningar,
Bertil
Gårdagens smörstekta rödtunga med tillbehör.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#34 Anterrabae
Rödtunga är ju helt fantastiskt gott, love it!
Bästa hälsningar,
Bertil
Och dagens middag blev ostburgare, tzatziki, vitkålssallad och tomat-machesallad.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
I fredags så blev det köttbullar med tillbehör.
Enkelt billigt gott samt husmanskost som jag så mycket vurmar för.
Bästa hälsningar,
Bertil
#40 Anterrabae
Ser riktigt läckert och gott ut.
Bästa hälsningar,
Bertil
Här lördagens måltid som för min del bestod av fläskfilé med smörstekta champinjoner samt klyftpotatis och kall bea.
Om nu någon undrar över min nya servis på de här senaste bilderna så är den inte alls ny men däremot nyuppackad eller kanske rättare sagt återuppackad.
När min fd fru gick bort för drygt 5 år och 7 månader sedan så packade jag ner en massa olika saker i olika kartonger som påminde om henne.
Denna servis är en sådan sak som påminner om henne och den här servisen fick vi på vår bröllopsdag.
Sedan dess så har jag haft väldigt svårt att packa upp alla dessa kartonger då de innehåller så mycket minnen och så mycket kärlek.
Våra barn har varit på mig länge och sagt att: "Pappa, det är dags att släppa nu och gå vidare i livet".
Jag HAR faktiskt på många sätt gått vidare här i livet, jag går på Rock Klubben (Bara Rock) och jag träffar vänner.
Nu har jag även börjat "packa upp" och det känns faktiskt som en befrielse även om jag trodde att jag aldrig skulle kunna vara eller bli förmögen att "packa upp".
Bästa hälsningar,
Bertil
Som vanligt en enkel helg-måltid.
Kyckling med kokt potatis sås och grönsaker.
Som kuriosa kan jag berätta att i det lilla gruvarbetarsamhället där jag växte upp så hade vi en liten hönsgård i mitt barndomshem.
Däremot så var det väldigt sällan som det serverades kyckling hemma och när det gjordes så var det en riktig riktig festmåltid.
Kycklingarna var nämligen avsedda att växa och bli höns så att de kunde lägga ägg vilket ansågs som det viktigaste då ägg ju behövdes både i matlagningen och till frukosten samt när "mor" bakade både matbröd och kakor.
Dock så fick vi ibland höna och oftast så var den då kokt eftersom en höna blir lite väl seg att steka.
När det var en riktig riktig högtidsmåltid så kunde man få tupp eller "tocke" som det kallades i mitt barndomshem men det var väldigt sällan.
Nåväl, allt det här var ju på 50-talet och ett enkelt arbetarhem men idag så ser ju allt helt annorlunda ut för de flesta.
Bästa hälsningar,
Bertil
Karrékotlett med jasminris samt broccoli och rödvinssås.
Enkelt billigt och gott.
Bästa hälsningar,
Bertil
Gjorde du glassen själv tassy?
Japp!
hur?
Bertil: jag gillar servisen, och är verkligen glad att du börjar kunna packa upp dina minnen och glädjas åt dem! ❤️
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#51 Anterrabae
Tackar så väldigt mycket
Bästa hälsningar,
Bertil
Stompad potatis med chorizo samt lingonsylt och de grönsaker som jag hade hemma och det var väldigt gott i all sin enkelhet.
Bästa hälsningar,
Bertil
54 det är broccolisparris väl? Vad sugen jag blev på kantareller nu!
Oj blev visst fel där =)
Jo det är broccolisparris, tack =)
www.theresekostresa.blogg.se
Fläskytterfilé (kotlettrad utan ben) med potatisgratäng och grönsaker.
Bästa hälsningar,
Bertil
Än så länge är det bara en spenatsallad med avokado och rödlök men snart ska quinoa vändas ner och kyckling stekas så blir det dagens middag: Quinoasallad med kyckling och ädelostsås.
Tyckte bara det såg så otroligt gott ut redan nu, så har jag inte heller delat med mig av någon bild på länge.🙂Får se om jag hinner ta en bild på maten när den är klar eller om jag gluffsar i mig den innan kameran kommer fram.
Följ min och mammas matblogg på Instagram Frosserian
Här om dagen åt jag kåldolmar och sallad 😊
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#74 hur har du gjort den?
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
# 75
Recept: 2 portioner
100 gram mörk choklad
1 eko ägg (gulan)
1 tsk lakritsrot pulver
1 dl grädde
1 tsk agave
Gör: Smält chokladen över vattenbad och när chokladen är smält rör ner äggulan försiktigt, vispa grädde och vänd ner försiktigt, rör ner lakritsrot pulver och agave.
Häll upp i dessertglas och ställ in i kylen cirka 1 -2 timmar innan servering.
Jag dekorerade med en lakritsrot, både riven och roten =)
SuperGOTT
www.theresekostresa.blogg.se
Tack! Det låter jättegott! ❤️får jag be om besväret att du lägger receptet i en egen tråd, så blir det lättare att hitta tillbaka till
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Stenstekt oxfilé (stod att det var det på menyn iaf, men tror det var en annan del egentligen) med lök och tomat. Sambon fick den grillade paprikan som var med, vid sidan om fanns det pommes och pepparsås. Jag var i himmelriket! Bästa maten på hela resan!
Jisses vad hungrig man blir av alla era bilder 🤤
Bjuder på några bilder jag också.
Först ut lite go stekt regnbåge som vi fick från svärfar, kokt potatis, kallsås på yoghurt och dill.
// Lina - Värd på Bichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se
Hallonsmulpaj med vaniljglass!
// Lina - Värd på Bichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se
Förrätt i form av parmaskinka, ruccola, melon, rostade pinjenötter, fetaost och olivolja.
// Lina - Värd på Bichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se
Kycklingwok med sweet chilisås
// Lina - Värd på Bichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se
91 Hur får du sötpotatisen knaprig?
#92
Jag tog oskalade sötpotatisar som jag klyftade, la ut på långpanna med bakplåtspapper, de ska gärna ligga fritt och inte på varandra. Ringa över olja, krydda med salt, peppar och timjan. Ställ in i ugnen på 200 grader, gärna högt upp i ugnen cirka 30 min.
De blev knapriga på ytan och mjuka som de brukar vara i mitten, super gott ;P
www.theresekostresa.blogg.se
Glömde skriva att jag rörde om lite då och då under tiden i ugnen..
www.theresekostresa.blogg.se
93 tack :)
#95 så lite så =)
www.theresekostresa.blogg.se
Det bjöds på middag hoss oss nyligen och detta serverades :) Inte så invecklat men gott! :) Förrätten var en räkcocktail med bröd stekt i smör, timjan och vitlök.
Varmrätten var en nötbiff med stekta socker(?)ärter och potatisgratäng med grädde och vitlök. (Här kallar vi dem gräddpotatis med vitlök, bor i finland)
:)
Vietnamesiska vårrullar, soya-citron med vitlök att doppa i.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Lång tråd! Här är nya: http://matlust.ifokus.se/discussions/5335ad068e0e74400e001c33-matvilder-10
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade