Annons:
Etiketterrådtips
Läst 1455 ggr
[JeanetteK]
2013-08-23 08:57

Vad gör ni av plommon?

Vi har ganska mycket plommon i år. Jag vet inte vad det är för en sort - de är blå och ganska små. Inte jättesöta men rätt goda. Jag funderar på vad jag ska göra med dom för vi lär inte hinna äta upp allt. Plommonkompott är en sak jag funderar på. Någon som har andra tips?

Annons:
Emo
2013-08-23 09:25
#1

Saft 😃 Det har jag gjort av mina och eftersom jag har så mycket äpplen gjorde jag blandning av äpplen och plommon.

Ett tips till om du har för många. Kok in dem som man gör med päron, frys och använd som efterrätt.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

DesK
2013-08-23 09:39
#2

Om du har gott om frysutrymme kan du frysa in direkt för att göra efterrätt eller annat av senare 🙂 Plommonchutney är jättegott till vinterns köttgrytor och stekar 🙂 Om du har en bra ugn eller tork kan du också torka dem 🙂

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[JeanetteK]
2013-08-23 09:48
#3

#1 Plommonsaft har jag aldrig smakat! Det låter spännande.

#2 Okej, det går att frysa dom som dom är alltså. Bör jag kärna ur dom först? Plommonchutney har jag heller inte testat. Tack för bra tips! Ska kolla upp det och även torkning.

Emo
2013-08-23 09:53
#4

Torkade plommon = sviskon 😃

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel.
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

DesK
2013-08-23 10:01
#5

Jag frös vanligen plommonen med kärnor, de är inte så svåra att få bort när man sedan kokar dem.

Emo 😃

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[JeanetteK]
2013-08-23 11:29
#6

#4🙂

#5 Tack för svar!

Annons:
Upp till toppen
Annons: