kryddor i skotsk blodpudding ?
Var i skottland för ett tag sen och åt deras blodpudding som jag tyckte var väldigt god.
Nu är jag sugen på att prova att göra egen och har letat recept. Men i alla recept jag hittar så står det bara "herbs" i kryddningen…
någon som vet vilka kryddor som ska vara med för att det ska bli så där gott?
Koriander, spiskummin och ingefära. River cottage är en jättebra sida för brittisk matlagning.
http://www.rivercottage.net/recipes/hugh-rays-black-pudding/
Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus
hm, mm, vet du om det är skillnad på engelsk och skotsk blodpudding?
förstår ju att det är skillnad mellan olika recept, även lokalt men saknade mycket kryddor i det receptet som du länkade jämfört med de jag fått upp när jag sökt
ett exempel
4 cups sheeps blood
1 tablespoon salt
1 cup milk
3 medium onions, chopped
12 oz shredded suet
2 cup oatmeal
pinch nutmeg
half teaspoon crushed black pepper
4 cloves – roughly ground
1 pinch ground cinnamon
half teaspoon mixed herbs
half teaspoon cayenne pepper
1 tablespoon butter
1 teaspoon paprika
och om man som mig är lite lat när de gäller engnelska :P
google translate
4 koppar fåren blod
1 msk salt
1 kopp mjölk
3 medelstora lökar, hackade
12 oz strimlad talg
2 dl havregryn
nypa muskot
halv tesked krossad svartpeppar
4 kryddnejlikor - grovkrossat
1 nypa mald kanel
halv tesked blandade örter
halv tesked cayennepeppar
1 msk smör
1 tsk paprikapulver
Jag har aldrig märkt någon direkt skillnad. Tittar man på receptet så är det ingen större skillnad heller.
4 cups sheeps blood- 2 litres of fresh pigs blood
1 tablespoon salt- 1 heaped tbsp of salt
1 cup milk+1 tablespoon butter - 500 ml of double cream
3 medium onions, chopped- 250g of sliced onions, finely chopped and gently sweated
12 oz shredded suet- 500g of diced back fat, slightly sweated
2 cup oatmeal- 2 heaped tbsp of oatmeal, soaked in water overnight
half teaspoon crushed black pepper+half teaspoon cayenne pepper- 1 heaped tsp of white pepper
half teaspoon mixed herbs- 1 heaped tsp of ground mixed spice (such as coriander, cumin & ginger)
1 teaspoon paprika
pinch nutmeg
4 cloves – roughly ground
1 pinch ground cinnamon
Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus
kanel, cayenne och kryddnejlikor tänker jag står för ganska mycket smak ?
Fast mängderna kanske inte är så stora.
Att receptet i övrigt, utöver kryddorna är väldigt lika tvivlar jag inte alls på. Det jag tyckte så mycket om var ju just kryddningen. Den svenska blodpuddingen är också god, men ganska menlös i förhållande till denna.
Varför inte göra en sats och pytsa över i småsatser där du testar sig fram med de två olika recepten? Spiskummin och ingefära lär ju inte göra puddingen menlös.
Kan det vara det här då som du söker? http://www.realfoods.co.uk/product/1033/real-foods-mixed-herbs-bulk-wholesale
Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus
När jag gör blodpudding är mejram och äpplen självklara ingredienser, men det är svenskt recept.