Menyer, matsedlar & middagstips

Eurovisionmiddag

2013-05-14 17:23 #0 av: [Aquelegia]

Då var det dags för året Eurovisionsmiddag. Förra året bjöd jag på en  ljuvlig fiskpasta, den hade varit trevligt att göra en repris på men orkar verkligen inte med allt runtomkring, koka buljong, skala skaldjur och tjohejsan.

Vad kan man bjuda på? Kommer göra smördegssnittar till under tävlingen. Middagen skall förtäras innan. 

Är lite, lite sugen på att göra egen korv! Har köttkvarn så ha det gärna i åtanke om ni sitter inne med något toppenrecept. Annars är det fritt fram, allt från tacos till en enkel sallad, även vegetarisk/veganskt är av intresse!

Anmäl
2013-05-14 21:00 #1 av: Cragan

chili ost o rökessens (om man inte råkar ha en kallrök)   och kan säga att det är viktigt att köttet är kallt när man maler blir grynigt annars  

kan göra en liten biff av korvsmeten o steka som provsmak så man vet att man ligger rätt i kryddning också (för dem som liksom mig kan få total hjärnsmälta ibland o få för sig att man måste göra klart allt innan man får provsmaka)Anmäl
2013-05-14 23:55 #2 av: [Aquelegia]

#1 Haha trodde ditt inlägg hamnat i fel tråd först men nu fattar jag. Tips för korven! ^^ Skall chiliosten vara småbitar i korven då eller hur menar du med osten?
Bror min gjorde korv en gång som blev jättegrynig, kan vara för de malde nyslaktat köt, ej nedkylt ^^

Anmäl
2013-05-15 00:08 #3 av: [Aquelegia]

Hum, fråga mig inte varför men fick en idé om fisksoppa, en matig sådan med saffransaioli.
Har gjort fiskgryta förr men inte sådan som jag funderar på nu med tomatkross. Lite smidigt med allt i ett mat så jag slipper passa flera grytor. Lite tråkigt kanske?
Synd man inte bor på västkusten nu, hemskt billigt med färsk fisk därFår idé

Anmäl
2013-05-15 00:17 #4 av: chilisalsa

Tja man kan väl bjuda på sig själv lite... soffpotatis Skrattar

Anmäl
2013-05-15 01:57 #5 av: Cragan

#2 kan köra med osten genom malen en gång om man vill själv kör jag med riven dock.    o ja grynigheten berodde troligen på för hög temp under malning/fyllning av korvenAnmäl
2013-05-16 10:00 #6 av: westerlind

Vi äter alltid tacos (vegetarisk) hos oss, det har blivit lite av en tradition haha. Schlagertacos! Tycker om plockig mat när man ska titta på tv, plus att man kan äta pö om pö och framför TV:n utan att det känns alldeles förfärligt, haha.

Medarbetare på traning.ifokus

Anmäl
2013-05-16 13:17 #7 av: Sofy

Det är suveränt att bjuda på tacos vid sådana tillfällen för det är perfekt plockmat och kan göras väldigt nyttigt samtidigt som det är gott och alla kan ösa på med vad de tycker om och inte nog med det kan det varieras något otroligt med nya roliga grönsaker i ny storlek, olika såser och olika kött och nya tacoinspirerade tillbehör som passar jämfört med gamla vanliga.

Även hemmagjorda mini calzone pizzor och piroger är ju supermysigt och kan göras med många olika fyllnader till en god sallad och kanske en sås eller dressing och är man intresserad av halvfabrikat är det busenkelt att tillaga!


Medarbetare på Matlust

Anmäl
2013-05-16 13:46 #8 av: [Aquelegia]

Åh tacos, känns lite klyschigt men vad länge sedan jag åt det. Eller ja från att förr äta det 2-3gånger i veckan till högst 1 gång i månaden :P

Skall lämna det som önskemål till väninnan. Visade sig att hon tar över då jag bjöd förra eurovision, jag som älskar att planera får nu rulla tummarna ^^

Anmäl
2013-05-17 18:48 #9 av: [Aquelegia]

JIPPI! Det blir tacos, är dock jag som står för det då jag nästan hade allt hemma ändå ^^

Anmäl
2013-05-17 19:00 #10 av: Sofy

Nu blev jag avundsjuk, vill också ha tacos ju.Gråter

Medarbetare på Matlust

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.