Baka Pavlovatårta dagen innan?
Jag har aldrig bakat en Pavlovatårta, men tänkte göra det i morgon. Jag undrar om någon vet om det går att göra marängbotten dagen innan (i dag) och om den då har samma goda konsistens i morgon. Hur ska man i så fall förvara den för att den ska hålla sig frasig utanpå och seg innuti?
Tror att det ska gå men att man då får förvara den luftigt (inlindad i papper kanske?).
Med vänliga hälsningar
Chess
Prova att linda in den i bakplåtspapper eller liknande. Vår bagar-lärare lärde oss aldrig någonsin lägga frallor eller wienerbröd (t ex) i en plastpåse. Då blir de mjuksega snabbt. Men papperspåse och ev en plastpåse utanpå.
Jag gjorde botten nu ikväll för att slippa stressa i morgonbitti, och det känns som den kommer att funka i morgon.
#2 Nej, aldrig plast runt bröd. Maräng blir nog också mjuk av plast så den får ligga på plåten med ett bakpapper löst ovanpå.