Annons:
Etiketterrådtips
Läst 2232 ggr
MonisN
5/14/13, 1:51 PM

Baka Pavlovatårta dagen innan?

Jag har aldrig bakat en Pavlovatårta, men tänkte göra det i morgon. Jag undrar om någon vet om det går att göra marängbotten dagen innan (i dag) och om den då har samma goda konsistens i morgon. Hur ska man i  så fall förvara den för att den ska hålla sig frasig utanpå och seg innuti?

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Annons:
Chestnut
5/14/13, 3:58 PM
#1

Tror att det ska gå men att man då får förvara den luftigt (inlindad i papper kanske?).

Med vänliga hälsningar
Chess

Intehärutandär
5/14/13, 4:44 PM
#2

Prova att linda in den i bakplåtspapper eller liknande. Vår bagar-lärare lärde oss aldrig någonsin lägga frallor eller wienerbröd (t ex) i en plastpåse. Då blir de mjuksega snabbt. Men papperspåse och ev en plastpåse utanpå.

MonisN
5/14/13, 9:39 PM
#3

Jag gjorde botten nu ikväll för att slippa stressa i morgonbitti, och det känns som den kommer att funka i morgon.

#2 Nej, aldrig plast runt bröd. Maräng blir nog också mjuk av plast så den får ligga på plåten med ett bakpapper löst ovanpå.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Upp till toppen
Annons: