Råd & tips

Baka Pavlovatårta dagen innan?

2013-05-14 13:51 #0 av: MonisN

Jag har aldrig bakat en Pavlovatårta, men tänkte göra det i morgon. Jag undrar om någon vet om det går att göra marängbotten dagen innan (i dag) och om den då har samma goda konsistens i morgon. Hur ska man i  så fall förvara den för att den ska hålla sig frasig utanpå och seg innuti?

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2013-05-14 15:58 #1 av: Chestnut

Tror att det ska gå men att man då får förvara den luftigt (inlindad i papper kanske?).

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2013-05-14 16:44 #2 av: Snovit79

Prova att linda in den i bakplåtspapper eller liknande. Vår bagar-lärare lärde oss aldrig någonsin lägga frallor eller wienerbröd (t ex) i en plastpåse. Då blir de mjuksega snabbt. Men papperspåse och ev en plastpåse utanpå. 


Anmäl
2013-05-14 21:39 #3 av: MonisN

Jag gjorde botten nu ikväll för att slippa stressa i morgonbitti, och det känns som den kommer att funka i morgon.

#2 Nej, aldrig plast runt bröd. Maräng blir nog också mjuk av plast så den får ligga på plåten med ett bakpapper löst ovanpå.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.