Menyer, matsedlar & middagstips

Vad ska man ha till tjälknöl?

2013-04-24 09:04 #0 av: fridaas

Jag har just nu en tjälknöl av nötkött som ligger och gottar sig i kylen och börjar fundera på vad man ska ha till. Jag kan inte bestämma mig om jag vill ha fransk potatissallad (fast utan kapris pga allergi) eller potatisgratäng?

Vad skulle ni ha gjort? Eller skulle ni ha gjort något helt annat?

Anmäl
2013-04-24 09:06 #1 av: Mooniq

när jag gör tjälknöl så använder jag den som smörgåspålägg eller serverar den med kall potatissallad. jag älskar hackad purjo och finhackad persilja i min potatissallad. grunden gör jag på gräddfil, majonnäs och lite gräddfil/turkisk yoghurt.

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2013-04-24 09:10 #2 av: Gronstedt

Jag serverar gärna tjälknöl med "blomkålsris", det vill säga råriven och lätt kokt blomkål, i vilket jag rör ut smör och lite mandelmjöl och hackade, rostade pumpakärnor eller andra nötter/frön.

Anmäl
2013-04-24 09:12 #3 av: Mooniq

#2

gott!.. jag gick ut o kollade mina matanteckningar i köket och jag kan ju stryka ordet "brukar"... det var evigheter sen jag gjorde tjälknöl.. 5 år sen sist.. och ändå sitter den så färskt i minnet.. dags att köpa en rejäl bit kött o frysa in....

så får det bli blandad sallad till -fin sommarmat

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.