Matprat

Kassler och...?

2013-04-20 14:09 #0 av: Pelle Långlös

Vad äter ni eran kassler med? Jag har potatismos.

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

Anmäl
2013-04-20 15:33 #1 av: keptak

Det beror på hur jag gör kasslern men det det blir oftast är någon kasslergryta, antingen med curry eller chili. Sen om jag har ris över gör jag en ris- & baconlåda med olika grönsaker och grädde. Ibland gör jag även potatisgratäng och när den har en stund kvar i ugnen lägger jag på skivor av kassler. Kasslersallad gör vi med, speciellt på sommaren.

Anmäl
2013-04-20 16:23 #2 av: Pelle Långlös

Oj det var grejer det. Jag kan bara ett sätt och det är att steka dom i skivor. ;-)

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

Anmäl
2013-04-20 17:17 #3 av: DesK

Skiva kassler tunnt, kavla ut smördeg, lägg på en kasslerskiva och en ring avrunnen ananas, peppra lite och gör ett paket som du sen ugnsbakar tils smördegen fått fin färg, servera sallad till.
Lägg surkål i botten av en ugnsfast form och lägg på kasslerskivor, gör potatismos och krydda det med senap och creme fraiche, sprid ut moset över kasslern och gratinera tills allt är varmt och moset fått fin färg.
Sprid ut kasslerskivor i en ugnsfast form, skiva färska champinjoner och lägg dem på kasslern, blanda grädde eller creme fraiche med chilisås, helst Thai och häll det över kassler och svamp, gratinera i ugn tils allt är varmt. Detta var tre gamla klassiker från 1970-1980-talet. Lite modernare variant är att koka bulghur, couscous eller matvete och göra en sallad med mycket kryddgrönt, lök, hela små tomater, gurkbitar och en citrondressing och servera till stekt eller grillad kassler.

Anmäl
2013-04-20 19:45 #4 av: [Aquelegia]

#3 Surkålsgrejen jisses vad det vattnas i munnen på migFörskräckt

Anmäl
2013-04-20 20:11 #5 av: Sofy

Kasslergryta, helst med ris annars är jag inte speciellt förtjust i kassler.

Medarbetare på Matlust

Anmäl
2013-04-20 21:00 #6 av: Pelle Långlös

Den där kasslergrytan lät smarrig.

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

Anmäl
2013-04-21 12:20 #7 av: Marinas Mix

Det här är min favorit

http://matlust.ifokus.se/discussions/508500abd4ebea54d00008e6-exotisk-kasslergryta-recept?participating-2

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl
2013-04-21 13:21 #8 av: DesK

Jag kan intyga att Marinas kasslergryta är jättegod!

Anmäl
2013-04-21 15:05 #9 av: Pelle Långlös

Låter god den med. Tar bara bort champisarna, hehe.

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

Anmäl
2013-04-21 15:57 #10 av: Marinas Mix

Ja jag brukar också göra utan svamp. Det är dock väldigt mycket skärande och hackande, så jag passar på och gör riktigt storkok, det vill säga 3 eller 4 dubblar receptet, när kassler är billigt. Den går alldeles utmärkt att frysa in

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.