Annons:
Etikettveggo-vegetariskt
Läst 3467 ggr
Chestnut
2013-03-24 21:02

Halloumirecept

Har fått nippran på halloumi och äter den kort och gott stekt (vilket är urgott) men vore kul att testa något annorlunda 😃

Vad gör ni med halloumi, hur tillagar ni, kryddning…?

Med vänliga hälsningar
Chess

Annons:
dolfen
2013-03-24 21:13
#1

Jag är 100% okunnig om halloumi. Det är väl någon sojaprodukt!?

Ser därför fram emot kommande kommentare och är tacksam för #0. 🙂

Chestnut
2013-03-24 21:40
#2

#1 Soja är det inte utan det är en fårost från Cypern. 🙂 Oftast blandas dock komjölk och getmjölk in och den smaksätts med mynta. Löjligt god att steka i skivor!

Halloumiost (wikipedia)

Med vänliga hälsningar
Chess

Anterrabae
2013-03-24 22:34
#3

Jag hårdsteker/grillar den, gärna med stekt tomat till och go sallad med oliver.

Min cypriotiska väninna hyvlar den och äter på mackan 🙂

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[Aquelegia]
2013-03-25 00:01
#4

I tomatsallad, på pizza, i spenat, panerad med sesam, i en sallad (basgrönsaker, bacon, mango, lök, halloumi och en yoghurtdressing, himmelskt)
På/i pastarätter ( i ravioli och dylikt), griljerat på bröd/ över diverse ugnsbakade grönsaker/rutfrukter. Allt kan hallouminiseras! I färsbiffar, fantasin tar aldrig slut hihi

LoAEmma
2013-03-25 19:15
#5

Hallouimineras, underbart ord!
Vilka märken kör ni med? Jag köper Icas, eller den med blå förpackning (?).

*Det blir som det ska*

Medarbetare på Gravid iFokus

Anterrabae
2013-03-25 21:35
#6

Den med blå förp är väl zeta om jag inte missminner mig.

Är det någon som har koll på om halloumin är lagrad, och i så fall hur länge?

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Annons:
Sofy
2013-03-26 12:41
#7

Halloumi är supergott att äta som den är stekt som tillbehör till något gott som stekta eller grillade grönsaker eller en god köttbit annars är den även väldigt god i mat som en ingrediens i pastarätter, sallader, fyllning i köttfärsbiffar, spett på kött grönsaker och halloumi eller på macka.

Baconlindad halloumi ska vara supergott, men det har jag aldrig provat, än.

#5 Jag brukar köra med fontanas, det är en blå förpackning.

Följ min och mammas matblogg på Instagram Frosserian

[Aquelegia]
2013-03-26 21:31
#8

Oj, märke, det är en blå förpackning så undra om det inte är fontanas? Jag försöker dock komma ihåg att ta den kryddade då den neutrala smakar lite väl lite.

Chestnut
2013-03-26 22:12
#9

Den klarblå förpackningen är i alla fall Zeta, Fontanas är väl en ljusare förpackning?

Med vänliga hälsningar
Chess

LoAEmma
2013-03-26 23:34
#10

Jo den blå jag brukar köpa är Zeta, men oftast blir det nog Icas…Har inte direkt märkt någon smakskillnad. Finns det någon som är färdigkryddad alltså?

*Det blir som det ska*

Medarbetare på Gravid iFokus

Honestyisdead
2013-03-27 10:28
#11

Jag har svårt för den gnisslande känslan när man tuggar osten 😉
Men jag minns en gång då vi skulle grilla sådan ost. Vi hade fått tag på något konstigt märke som SMÄLTE! Inte lyckad på grillen alltså 😎

[Aquelegia]
2013-03-27 13:35
#12

#9 Ska kolla nästa gång jag sträcker mig efter en bit halloumi i matbutiken ^^

#10 Nja färgidkryddad, det finns en som är kryddad med mynta. Som en grön tunn rand i mitten av halloumibiten.

#11 Halloumi smälter alltid på grillen om man har på den för länge. Krävs inte lång tid alls innan olyckan är framme 😉Har också svårt för den gnissliga konsistensen men jag skär i små bitar och äter ihop med sallad så då blir inte gnisslet obehagligt men man får den goda smaken😃

Honestyisdead
2013-03-27 13:39
#13

#11 Njä, den vanliga sorten vi köper smälter inte på den tiden som vi grillar. Den här sorten smälte vid värmekontakt i princip. Även i stekpanna.

Annons:
dolfen
2013-03-29 18:37
#14

Skäms lite… ☺️😇 😉
Va ere för skillnad på halloumi och fetaost?
Är det beroende på vilket land osten har tillverkats i?

[Tassy]
2013-03-29 19:26
#15

#14 Det är jättestor skillnad i både smak och koncistens. Som att jämföra hushållsost med feta - lika stor skillnad 😃

dolfen
2013-03-29 19:29
#16

Okey #15. I #14 tänkte jag: "fårost som fårost". ☺️

[Aquelegia]
2013-03-30 17:06
#17

#16 Fetaost är inte pressad alls nästan medans halloumin är extremt hårt pressad, kan jämföras med en pressad mozarella! Tänk dig hårdare gummikonsistens typ dock saltare.

dolfen
2013-03-30 18:08
#18

Jag anser att mozarella är en konsistens, inte alls en smak. Tack för förklaringen Aquelegia. 🙂
Åh. 🤤 Nu kom jag åt en liten pressad vitlöksbit. (Jag smakade på gräddfilsröran.) yummie!

Anterrabae
2013-03-30 19:47
#19

Dolfen, att jämföra feta och halloumi är som att jämföra mesost (brunost) och chèvre ;) alla fyra är/ kan vara getost :D Halloumin är lika hård som mesosten, lika kompakt. Men magrare. Den är även hårt saltad, lika salt som feta. Den liksom gnisslar när man tuggar på den. Men sjukt gott! Prova vetja! Fantastiskt ihop med mynta. :)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

ettlitetalias
2013-03-30 23:02
#20

Mums, halloumi är underbart! Lägger den oftast under grillen i ugnen för att "förkolnas" och äts tillsammans med majskolvar eller på macka med pesto och sallad. Köttsubstitut skulle jag nog nästan vilja kalla det, minus läskiga saker som soja.

Annons:
LoAEmma
2013-04-03 16:02
#21

Hittade nu halloumi med chili!
Icas… Tog mig precis en tugga, stark som attan haha! Hoppas det blir mildare när jag steker den ;)

*Det blir som det ska*

Medarbetare på Gravid iFokus

[Colina]
2013-04-10 21:24
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Honestyisdead
2013-04-10 21:26
#23

#22 Har du själv tagit bilden? :)

[Tassy]
2013-04-10 21:26
#24

#22 Åh, men mums vad gott det verkar!

[Tilde]
2013-04-11 15:39
#25

Halloumi är min favoritost! 😃 Brukar köpa färdigkryddad tror jag och äta den stekt med bacon och en sallad med tomater. Utan sallad blir det lite för salt tycker jag.

[Colina]
2013-04-13 16:08
#26

#23 Jadå, jag tar alla mina bilder själv

Upp till toppen
Annons: