Veggo Vegetariskt

Halloumirecept

2013-03-24 21:02 #0 av: Chestnut

Har fått nippran på halloumi och äter den kort och gott stekt (vilket är urgott) men vore kul att testa något annorlunda Skrattar

Vad gör ni med halloumi, hur tillagar ni, kryddning...?

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2013-03-24 21:13 #1 av: dolfen

Jag är 100% okunnig om halloumi. Det är väl någon sojaprodukt!?

Ser därför fram emot kommande kommentare och är tacksam för #0. Glad

Anmäl
2013-03-24 21:40 #2 av: Chestnut

#1 Soja är det inte utan det är en fårost från Cypern. Glad Oftast blandas dock komjölk och getmjölk in och den smaksätts med mynta. Löjligt god att steka i skivor!

Halloumiost (wikipedia)

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2013-03-24 22:34 #3 av: Anterrabae

Jag hårdsteker/grillar den, gärna med stekt tomat till och go sallad med oliver.

Min cypriotiska väninna hyvlar den och äter på mackan Glad


//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2013-03-25 00:01 #4 av: [Aquelegia]

I tomatsallad, på pizza, i spenat, panerad med sesam, i en sallad (basgrönsaker, bacon, mango, lök, halloumi och en yoghurtdressing, himmelskt)
På/i pastarätter ( i ravioli och dylikt), griljerat på bröd/ över diverse ugnsbakade grönsaker/rutfrukter. Allt kan hallouminiseras! I färsbiffar, fantasin tar aldrig slut hihi

Anmäl
2013-03-25 19:15 #5 av: LoAEmma

Hallouimineras, underbart ord!
Vilka märken kör ni med? Jag köper Icas, eller den med blå förpackning (?).

Anmäl
2013-03-25 21:35 #6 av: Anterrabae

Den med blå förp är väl zeta om jag inte missminner mig.

Är det någon som har koll på om halloumin är lagrad, och i så fall hur länge?

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2013-03-26 12:41 #7 av: Sofy

Halloumi är supergott att äta som den är stekt som tillbehör till något gott som stekta eller grillade grönsaker eller en god köttbit annars är den även väldigt god i mat som en ingrediens i pastarätter, sallader, fyllning i köttfärsbiffar, spett på kött grönsaker och halloumi eller på macka.

Baconlindad halloumi ska vara supergott, men det har jag aldrig provat, än.

#5 Jag brukar köra med fontanas, det är en blå förpackning.

Medarbetare på Matlust

Anmäl
2013-03-26 21:31 #8 av: [Aquelegia]

Oj, märke, det är en blå förpackning så undra om det inte är fontanas? Jag försöker dock komma ihåg att ta den kryddade då den neutrala smakar lite väl lite.

Anmäl
2013-03-26 22:12 #9 av: Chestnut

Den klarblå förpackningen är i alla fall Zeta, Fontanas är väl en ljusare förpackning? 

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2013-03-26 23:34 #10 av: LoAEmma

Jo den blå jag brukar köpa är Zeta, men oftast blir det nog Icas...Har inte direkt märkt någon smakskillnad. Finns det någon som är färdigkryddad alltså?

Anmäl
2013-03-27 10:28 #11 av: Hera

Jag har svårt för den gnisslande känslan när man tuggar osten Skämtar
Men jag minns en gång då vi skulle grilla sådan ost. Vi hade fått tag på något konstigt märke som SMÄLTE! Inte lyckad på grillen alltså Cool

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-03-27 13:35 #12 av: [Aquelegia]

#9 Ska kolla nästa gång jag sträcker mig efter en bit halloumi i matbutiken ^^

#10 Nja färgidkryddad, det finns en som är kryddad med mynta. Som en grön tunn rand i mitten av halloumibiten.

#11 Halloumi smälter alltid på grillen om man har på den för länge. Krävs inte lång tid alls innan olyckan är framme SkämtarHar också svårt för den gnissliga konsistensen men jag skär i små bitar och äter ihop med sallad så då blir inte gnisslet obehagligt men man får den goda smakenSkrattar

Anmäl
2013-03-27 13:39 #13 av: Hera

#11 Njä, den vanliga sorten vi köper smälter inte på den tiden som vi grillar. Den här sorten smälte vid värmekontakt i princip. Även i stekpanna.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-03-29 18:37 #14 av: dolfen

Skäms lite... GeneradOskyldig Blinkar
Va ere för skillnad på halloumi och fetaost?
Är det beroende på vilket land osten har tillverkats i?

Anmäl
2013-03-29 19:26 #15 av: [Tassy]

#14 Det är jättestor skillnad i både smak och koncistens. Som att jämföra hushållsost med feta - lika stor skillnad Skrattar


Anmäl
2013-03-29 19:29 #16 av: dolfen

Okey #15. I #14 tänkte jag: "fårost som fårost". Generad

Anmäl
2013-03-30 17:06 #17 av: [Aquelegia]

#16 Fetaost är inte pressad alls nästan medans halloumin är extremt hårt pressad, kan jämföras med en pressad mozarella! Tänk dig hårdare gummikonsistens typ dock saltare.

Anmäl
2013-03-30 18:08 #18 av: dolfen

Jag anser att mozarella är en konsistens, inte alls en smak. Tack för förklaringen Aquelegia. Glad
Åh. Dreglar Nu kom jag åt en liten pressad vitlöksbit. (Jag smakade på gräddfilsröran.) yummie!

Anmäl
2013-03-30 19:47 #19 av: Anterrabae

Dolfen, att jämföra feta och halloumi är som att jämföra mesost (brunost) och chèvre ;) alla fyra är/ kan vara getost :D

Halloumin är lika hård som mesosten, lika kompakt. Men magrare. Den är även hårt saltad, lika salt som feta. Den liksom gnisslar när man tuggar på den. Men sjukt gott! Prova vetja! Fantastiskt ihop med mynta. :)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2013-03-30 23:02 #20 av: ettlitetalias

Mums, halloumi är underbart! Lägger den oftast under grillen i ugnen för att "förkolnas" och äts tillsammans med majskolvar eller på macka med pesto och sallad. Köttsubstitut skulle jag nog nästan vilja kalla det, minus läskiga saker som soja.

Anmäl
2013-04-03 16:02 #21 av: LoAEmma

Hittade nu halloumi med chili!
Icas... Tog mig precis en tugga, stark som attan haha! Hoppas det blir mildare när jag steker den ;)

Anmäl
2013-04-10 21:24 #22 av: [Colina]

Här är min favoritpasta med halloumi!

http://baravego.blogspot.se/2013/04/pasta-med-svamp-halloumi.html


Anmäl
2013-04-10 21:26 #23 av: Hera

#22 Har du själv tagit bilden? :)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2013-04-10 21:26 #24 av: [Tassy]

#22 Åh, men mums vad gott det verkar!


Anmäl
2013-04-11 15:39 #25 av: Tilde

Halloumi är min favoritost! Skrattar Brukar köpa färdigkryddad tror jag och äta den stekt med bacon och en sallad med tomater. Utan sallad blir det lite för salt tycker jag.

♥ Tilde

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.