Köksutrustning

Mixa soppan varm

2013-03-23 19:53 #0 av: dolfen

Stephen Fry har en "gadget"-serie. Det var där jag såg denna mixer som genom bladens friktion gör soppan rykande varm.

Vitamix 500.
http://www.channel4.com/programmes/stephen-fry-gadget-man/articles/ep2-vitamix-pro-500

Stephen Fry: "Den må kosta 600 pund, och en burk soppa må kosta 80 pence, men jag är en prylgalning, inte revisor."

Glad

Anmäl
2013-03-24 15:07 #1 av: Anterrabae

Vilken kul grej :)

Även om jag personligen inte skulle lägga dom pengarna ;)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2013-03-24 17:44 #2 av: dolfen

#1 - Jag håller med du!

Däremot skulle jag nog vara mer lätthänt med stålarna då det gäller en sådan här sousvide-mackapär.

http://www.sousvidesupreme.com/SousVide_Supreme_Promo_Pack/Product.aspx?ProductID=171&DeptID=1&&AdID=223

Anmäl
2013-03-24 17:56 #3 av: Anterrabae

#2 påminn mig, är detta samma som när man tillagar maten i vacuumpåse, som div restaurangfolk kallar för att vacca? ;)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2013-03-24 19:45 #4 av: dolfen

#3 - Exaktemente.

Anmäl
2013-03-24 19:58 #5 av: Anterrabae

Då är jag med :)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2013-03-24 20:05 #6 av: [Aquelegia]

#3 Vacca innebär väl bara att man vakumförpackar? Aldrig hört det i sous vide tillagningssammanhang.

Är egentligen sugen på att tillaga enligt sous vide men gillar inte tanken att tillaga i plastFunderar

Anmäl
2013-03-24 20:13 #7 av: dolfen

#6 - Det är en förutsättning för att tillaga något a la sous vide. (Inplastning, alltså.)

Anmäl
2013-03-24 20:17 #8 av: [Aquelegia]

#7 Nu vet jag inte om du syftade på att jag ej gillar att tillaga i plast eller funderingen kring ordet "vacca"

Angående ordet vacca så innebär det dock endast och enbart att man vakumförpackar. Vilket i sig också passar till ditt svarCool


Anmäl
2013-03-24 22:19 #9 av: Anterrabae

#6 jo jag vet att just vacca syftar på vacuumförpacka.. Och den kan man väl använda och tillaga i på olika sätt eller? det kanske gäller både souce vide och annat..?

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2013-03-25 00:11 #10 av: [Aquelegia]

#9 Vad jag vet används "inplastade" råvaror endast i souce vide tillagning. I och för sig finns ju stekpåsar, det är dock inte riktigt samma princip.

Annars används vakumförpackningen för att kött håller sig längre och man minskar bakterieriskan avsevärt.
Köttet hålls helt enkelt i säkert förvar fram tills tillagning. Smidigt även att vacca saker för att skapa utrymme i frysar/kylar.
Här har ni någon som har stått och vakumförpackat en hel del i sina dagarTummen upp


Anmäl
2013-03-25 11:06 #11 av: Anterrabae

Vilken tur för mig att du kan reda ut begreppen, Aye! :)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2013-03-25 17:06 #12 av: [Aquelegia]

#11 Var inte säker på om det behövde redas ut något så skrev bara lite kortGlad Vakumförpackning kan även göras för att möra kött och marinera snabbare med mera ^^

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.