Citronmuffins med maräng
Citronkräm
Ingredienser
2 dl socker
3 ägg
juicen av 2 citroner (juicen av 2 citroner motsvarar ca 1½ dl)
50 g smör
Vispa ihop socker och ägg i en kastrull.
Pressa juicen ur citronerna. Tillsätt den i äggsmeten.
Värm smeten på svag värme. Den får absolut inte koka.
Rör med en trägaffel tills krämen tjocknat, ca 15 minuter.
Ta kastrullen från spisen och rör i smöret.
Låt krämen svalna och häll upp i lämplig burk.
GRUNDRECEPT MUFFINS
12 st
100 g smör
2 dl mjölk
(skal av 1 citron)
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Gör så här:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret och häll i mjölken (och citronskal) och rör ner i äggblandningen. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna med smet upp till 2/3.
Grädda 12-15 minuter i 175 grader, varmluftsugn (200 grader vanlig ugn), i mitten av ugnen. Låt muffinsen svalna på galler under bakduk.
Spruta in citronkrämen i mitten av muffinsen.Toppa med maräng.
Italiensk maräng:
4 äggvitor
11/2 dl socker
11/2 dl socker
1 dl vatten
Häll äggvitor och 11/2 dl socker i en bunka och vispa i ca 10 min. Värm undertiden vatten och 1 1/2 dl socker och låt koka upp till sockerlag. Lagen skall vara helt genomskinlig. Häll den kokande lagen i bunkenmed äggvitorna och vispa i ytterligare 15 min.
Fler recept hittar du i min blogg
Min blogg med massa recept uppdateras varje dag
Mums vad gott det låter!
Nästan sånna här tänkte jag göra när jag fyller år, fast tillsätta hallon i marängen. Men nu måste jag nog göra citronkrämen också, vad gott det låter 😃
Åh så smaskigt det verkar! Älskar citron! Tack återigen matochbak för ett recept jag bara måste prova!
Tack för ett bra och trevligt recept! :)
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.