Annons:
Etiketternötviltgris
Läst 1390 ggr
[helenal]
2/26/13, 12:25 PM

Benfri fläskkotlett

Jahopp nu blir det fläsk idag till middag men jag har slut på ideer vad man kan göra för något.

Någon som vill dela med sig av sina bästa tips!!!:)

kram

Annons:
Chestnut
2/26/13, 12:40 PM
#1

Helstek i ugnen med honungsglaze tycker jag är gott 🙂

Annars så kan man strimla och wooka, steka i skivor med grillkrydda, göra currygryta etc.

Med vänliga hälsningar
Chess

[helenal]
2/26/13, 12:56 PM
#2

recept tack på honungsglaze:) och vad har du till de?

Chestnut
2/26/13, 1:14 PM
#3

Gör man med honungsglaze så brukar potatis i form av exempelvis en gratäng och kokta morötter vara gott 🙂 Ska leta upp receptet, återkommer!

Med vänliga hälsningar
Chess

Chestnut
2/26/13, 1:22 PM
#4

Har recept på flera olika honungsglaze men den här passar nog bäst till fläskkotlett:

2 msk olja
½ dl flytande honung
1 msk timjan 
2 tsk äppelcidervinäger
2-3 klyftor vitlök, pressade
1-2 tsk soja
½-1 msk hackad chili
2 krm grovmalen svartpeppar

Eventuellt kan man också ha i 1 msk apelsinjuice för lite mera sötsur smak.

Med vänliga hälsningar
Chess

[Tassy]
2/26/13, 1:26 PM
#5

Mums!!! Här ska testas!

[helenal]
2/26/13, 1:54 PM
#6

lägger man det över fläskotletterna och in i ugnen då? hur länge ungefär? är det som en sås så man behöver inte sås till rätten alls?

Annons:
Chestnut
2/26/13, 2:36 PM
#7

#6 jag gör på en hel bit kotlett, inte skivad och då tar det ca 1-1,5 timme (använder köttermometer). Hälften av glazen penslas på innan man stoppar in den i ugnen och resterande penslar man på i omgångar under tillagningstiden. Blir inte såsigt men man kan reda av det som blir i botten av formen med ett par dl vatten eller grädde och lite maizena.

Med vänliga hälsningar
Chess

Chestnut
2/26/13, 2:40 PM
#8

Just det ja, när man gör hel kör jag till innertemp 65 grader och sedan vila minst 20 min.

Med vänliga hälsningar
Chess

[helenal]
2/26/13, 3:03 PM
#9

men jag har skivad kotletter? hur blir de då?

[Tassy]
2/26/13, 3:05 PM
#10

Det går nog bra med skivade också, bara kortare tillagningstid och mer smak från glazen 😎

[helenal]
2/26/13, 3:12 PM
#11

hur mycket kortare tid?=)

[Tassy]
2/26/13, 3:24 PM
#12

Det får termometern svara på tror jag blir bäst. Jag har inte provat själv.

[helenal]
2/27/13, 12:36 AM
#13

jag gjorde istället ungkotletter med currysås och broccoligratäng,mums!!!

Annons:
Upp till toppen
Annons: