Nöt, vilt & gris

Benfri fläskkotlett

2013-02-26 12:25 #0 av: [helenal]

Jahopp nu blir det fläsk idag till middag men jag har slut på ideer vad man kan göra för något.

Någon som vill dela med sig av sina bästa tips!!!:)

kram

Anmäl
2013-02-26 12:40 #1 av: Chestnut

Helstek i ugnen med honungsglaze tycker jag är gott Glad

Annars så kan man strimla och wooka, steka i skivor med grillkrydda, göra currygryta etc.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2013-02-26 12:56 #2 av: [helenal]

recept tack på honungsglaze:) och vad har du till de?

Anmäl
2013-02-26 13:14 #3 av: Chestnut

Gör man med honungsglaze så brukar potatis i form av exempelvis en gratäng och kokta morötter vara gott Glad Ska leta upp receptet, återkommer!

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2013-02-26 13:22 #4 av: Chestnut

Har recept på flera olika honungsglaze men den här passar nog bäst till fläskkotlett:

2 msk olja
½ dl flytande honung
1 msk timjan 
2 tsk äppelcidervinäger
2-3 klyftor vitlök, pressade
1-2 tsk soja
½-1 msk hackad chili
2 krm grovmalen svartpeppar

Eventuellt kan man också ha i 1 msk apelsinjuice för lite mera sötsur smak. 

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2013-02-26 13:26 #5 av: [Tassy]

Mums!!! Här ska testas!


Anmäl
2013-02-26 13:54 #6 av: [helenal]

lägger man det över fläskotletterna och in i ugnen då? hur länge ungefär? är det som en sås så man behöver inte sås till rätten alls?

Anmäl
2013-02-26 14:36 #7 av: Chestnut

#6 jag gör på en hel bit kotlett, inte skivad och då tar det ca 1-1,5 timme (använder köttermometer). Hälften av glazen penslas på innan man stoppar in den i ugnen och resterande penslar man på i omgångar under tillagningstiden. Blir inte såsigt men man kan reda av det som blir i botten av formen med ett par dl vatten eller grädde och lite maizena.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2013-02-26 14:40 #8 av: Chestnut

Just det ja, när man gör hel kör jag till innertemp 65 grader och sedan vila minst 20 min.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2013-02-26 15:03 #9 av: [helenal]

men jag har skivad kotletter? hur blir de då?

Anmäl
2013-02-26 15:05 #10 av: [Tassy]

Det går nog bra med skivade också, bara kortare tillagningstid och mer smak från glazen Cool


Anmäl
2013-02-26 15:12 #11 av: [helenal]

hur mycket kortare tid?=) 

Anmäl
2013-02-26 15:24 #12 av: [Tassy]

Det får termometern svara på tror jag blir bäst. Jag har inte provat själv.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.