Matbilder 6
Den förra tråden blev så lång, så vi fortsätter med alla smaskiga bilder i denna 🤤
Följ min och mammas matblogg på Instagram Frosserian
Då börjar jag då men en bild på gårdagens middag och dagens lunch.
Följ min och mammas matblogg på Instagram Frosserian
Bilden är från lördagen då det blev ugnsstekt hel färsk kyckling.
Gjorde precis som Kajsa Varg och stoppade den med sådant som jag hade hemma vilket var äpplen och torkade plommon.
Till detta blev det klyftpotatis och grönpepparsås samt grönsaker.
Bästa hälsningar,
Bertil
Tasselitass, tass! ;)
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Här kommer en tårta till. Det är en citron- och blåbärstårta. Mer bilder och recept finns på bloggen: http://bakministeriet.blogspot.se/2013/02/citron-och-blabarstarta.html#.USevA6Vg9H8
bakministeriet.blogspot.com
#6 pellepiano
Det ser smaskigt ut det där och olika former av kyckling är alltid lika gott.
Bästa hälsningar,
Bertil
Redan igår, efter att ha slurpat i mig det sista av såsen till lammsteken, började jag oroa mig (lite lätt) över hur det skulle bli med sås till resterna.
Jag hade ju inte tillgång till någon steksky längre. 🤔
Det fixade sig med hjälp av egen fryst kycklingbuljong, mitt rosmarinsalt och en rosmarinkvist, med mera.
Lunchen idag blev en väldigt god lunch som bestod av skivor av vitlöksspäckad lammstek, lyckad sås och riven parmiggiano reggiano.
Det blev tidig middag idag.
Soppa på potatis, gul lök, vitlök, morot, fänkål, tomat, tunnbrödsrutor och mitt chilisalt.
Stekte skivor av småländska isterband och noterade ett ensamt äpple på köksbordet. 🤔
☝️ Jag tänkte att stekt äpple kunde passa till isterbandets röksaltsyrliga smak, så korven fick sällskap av äpplebitar i
stekpannan. 👍
Gjorde en gratäng och värmde kyckling som jag hade över.
Bästa hälsningar,
Bertil
Mycket enklare än så här kan det inte bli en söndag. Kokt potatis med stekt fläskkotelett och sås. Till detta lingonsylt och broccoli.
Bästa hälsningar,
Bertil
Det fick bli en snabblagad rätt så här i början på veckan.
Tagliatelle med tomatsås och basilika samt lite sambal oelek för hettans skull. Till detta stekte jag en tjock skiva karré som jag skar i mindre bitar.
Bästa hälsningar,
Bertil
Mycket enkelt och mycket lättlagat men inte helt fel ändå.
Måste tillstå att det är pulvermos och för första gången i mitt liv så köpte jag färdiglagade köttbullar. Inte så dumt som jag hade inbillat mig.
Bästa hälsningar,
Bertil
Igår hade jag besök av min syster som är en stor sockergris. Så då gjorde jag lite Tiramisu trifles. Här kommer en bild. Jag har lagt ut receptet på min blogg och där finns också fler bilder: http://bakministeriet.blogspot.se/2013/03/tiramisu-trifles.html
bakministeriet.blogspot.com
#15 skogstossan.
Det vattnas i munnen!!!
Bästa hälsningar,
Bertil
Har nästan precis ätit men nu blir jag sugen igen när jag ser alla era bilder.
Bästa hälsningar,
Bertil
Har i och för sig redan lagt in den här bilden på en annan tråd men dristar mig att lägga in den här också.
Kan skriva precis som jag skrev där att det finns ett Nobelpris som ännu inte blivit utdelat och det är till hen som uppfann mandolinen.
Precis som jag skrev i den andra tråden så menar jag då inte en sådan "mandolin" som man spelar musik på utan en sådan mandolin man använder i köket.
Själv så har jag den till det mesta i matlagningsväg. På bifogade bild så fick den hjälpa mig med potatis till gratängen.
Bästa hälsningar,
Bertil
#22 WickedAlly.
Man blir hungrig och det vattnas i munnen när man ser din bild.
Har en mörad ytterfilé liggande oöppnad i kylen så jag testa ditt recept nu i helgen, mums.
Bästa hälsningar,
Bertil
#23 Hihi :)
Jag skar bara upp den och lade den i ugnen med tomat, gul lök och paprika. Salt och peppar på, enklare kan det inte bli :)
#23 Wicked Allley
Tackar så väldigt mycket för receptet.
Hamnar garanterat på matbordet någon dag nu i helgen.
Bästa hälsningar,
Bertil
Gårdagens "lyx"-soppa. (Ibland lyxas man.) 😉
Tänk vad gott endast potatis, morot, fänkål, vitlök, crème fraîche, stekt innanmäte av smålandsister och en lyckad kombination av olika egna kryddsalter kan resultera i. + stavmixer. Och i just detta exklusiva fall, även en sil. ✨
(Och lite grönt för… 🤔… ☝️ det grönas skull.) 🤪 🙂
Lägger kvällens middag här också, en får ju del med sig :)
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
En lite cupcake kanske? Choklad- och Amarettocupcake toppad med körsbärssirap. Mer foton och recept finns här: http://bakministeriet.blogspot.se/2013/03/choklad-och-amarettocupcakes-toppade.html
bakministeriet.blogspot.com
Lite Macarons också? fler bilder och recept finns på: http://bakministeriet.blogspot.se/2013/03/macarons-fyllda-med-hallonchockladganac.html
bakministeriet.blogspot.com
Ostpaj med soltorkade tomater oliver blev det till middag idag. Recept och fler bilder finns här: http://bakministeriet.blogspot.se/2013/04/ostpaj-med-soltorkade-tomater-och-oliver.html
bakministeriet.blogspot.com
#33 - Och tänk vad skönt det är att ibland slippa alla designer-nymålade bord (och annat "nytt") 😴. Kan i och för sig tänka mig att bordet, tack vare bilden, har frusit i ett renoveringsstadie. 🙂
Gillar patén. (Wiki) Äsch! Patinan, menar jag ju. 😉
Jag ska nog gå in på #33-länken vid tillfälle. 🙂
#34: Bordet är färdigrenoverat! Det ska vara så. Tycker det blir finast så!:)
bakministeriet.blogspot.com
Dolfen, vad tycker du om vinblad contra kålblad till dolmar?
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Detta var de första dolmarna jag har gjort. Om man inte räknar med mitt experiment förra året.
Inför vindolms-makandet sneglade jag på ett kåldolmsrecept där det stod att man först skulle steka dem så att de fick färg. Därför stekte jag dem, lite lätt.
Vinbladen är ju mörka, så jag tror att man kan skippa att bryna dem. Möjligtvis undersidan, för att "fästa ihop".
Jag vet ju inte hur det är att vika kålblad, men jag tyckte att vinbladens flikar var en fördel.
Sedan tror jag att de var importerade. Och det är ju en nackdel, miljömässigt. ☺️
#36
Ser väldigt gott ut och kan tänka mig att det var kul att testa "originalet" som Kalle dussin lärde sig av turkarna och kom till Sverige med.
Bästa hälsningar,
🙂Bertil
#40
Mums, man blir hungrig bara av att titta på bilden.
Bästa hälsningar,
Bertil
#41 Det var supergott! Stekte på kycklingen först och sedan kokade i lite kryddad lag. Lagen gjorde jag basen på currysåsen utav och sedan stekte jag på kycklingen i smör efteråt igen. Dagen efter fanns currysås kvar så jag gjorde panerade kycklingben istället så. Det om något ännu godare! 😃
#8 du, det där såg inte gott ut :P
#42 Aquelegia
Jag hade kyckling igår, köpte en hel färsk kyckling och den var på 1,4 kg.
Jag smälter smör i en kastrull och i det så häller jag soja samt salt och vitpeppar.
Detta kryddsmör penslar jag sedan kycklingen med och sätter in i 175 grader varm ugn.
Sedan så penslar jag kycklingen då och då med det här kryddsmöret.
Spadet som blir använder jag som grund i såsen och med grädde så blir det en ljuvlig sås.
Den här gången så kokade jag potatis till.
Bilden jag bifogar tror jag att jag har haft tidigare och den gången så hade jag klyftpotatis till.
Bästa hälsningar,
Bertil
@Tassy
Det vattnas i munnen, ser riktigt riktigt gott ut!
Bästa hälsningar,
Bertil
Tassy wow vilka fina bilder! 😃 Jag blir ju jättehungrig, trots att jag nyss har ätit! 🙂
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#49 Åhh😍Men inte är det väl surkål du har på tallriken utan rödkål😎
#51 Skymtar jag lammstek månne tro? 😃
#57 Ja, det stämmer 🙂
#57 Du kallade det för surkål i receptet , jag vet inte vad det ska heta 🤪😃 Men dåså, rödkål it is!
#59🤔😟😞😇 *fniss* Jag tror jag smådog lite av skratt precis när jag kollar igenom receptet och ser att jag i såsen skrivit "3-4 PEPPARKAKOR" haha Oj alltså *gapflabbar* jag hoppas du hade i pepparKORN och inte kakor😃
Hahaha vi hade pepparkakor, det blev ASGOTT! 😂 Prova 😉
Vi fick till köttet jättesurt, så de söta pepparkakorna blev jättemumsiga som kontrast 😃 vi kommer garanterat att fortsätta att göra pepparkakssås 😂
#43 #44 Colina
Ser väldigt gott ut och så enormt professionella bilder du tagit.
Bästa hälsningar,
Bertil
#61 men va skojjar du med mig nu eller hade ni verkligen i pepparkakor 😃
nej jag är helt allvarlig, vi hade i pepparkakor, och det blev supergott. 🙂
#64 Tack för dagens skratt, ojoj vännen så tokigt det kan bli! ^^ Kan dock tänka mig att det blir gott. Faktiskt! Såg ett program nyss där det lagades morotssoppa med ingefära och kanel i så hon hade likväl kunnat ta pepparkakor där med 😃
Det blev godaste såsen jag har ätit 🤪😃
Tassy, vad är det för rotsaker du har i ugnen?
*Det blir som det ska*
Medarbetare på Gravid iFokus
Potatis, sötpotatis, gul lök, röd lök, zuccini, rödbetor, röd+grön+gul paprika. Detta penslas med olivolja mixat med salt, peppar och massor av vitlök. Toppade med rostade solrosfrön och flingsalt.
Supegott, nu blev jag inspirerad!
*Det blir som det ska*
Medarbetare på Gravid iFokus
När du gör olivoljan, förbered den i god tid så den verkligen hinner ta smak av vitlöken 👍
#57-59 Man kan ju göra surkål på rödkål också, det är jättegott.. Då blir det liksom båda. Det trodde jag det var :D #45, med risk för att missa någon ironi eller något.. Men sådär skriver man inte. Det ser riktigt illa och ganska elakt ut! Tycker man så är man tyst, för elaka är vi inte här inne. Annars visar man tydligt att man är ironisk.. Ironi i text är svårt att förstå, eftersom vi som läser inte hör tonen med vilket det sägs eller tänks.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Idag bakade jag för andra gången sedan jag flyttade hemifrån (för 5 år sedan…)! Blev supersmarrig sockerkaka med saffran, kokos, citron och hela mandlar ovanpå (under glasyren).
Saker och ting verkar alltid bli bäst när det improviseras. Hittade inte ett enda mått i köket så höftade hejvilt med ingredienserna😃 Nackdelen är att vill man göra samma sak igen så blir det knepigt.. 🤔
Smask smask smask vad mycket gotta! 🤤
hoppas på att kunna leverera en bild på en trelagers cheesekake snart, håll tummarna för att det lyckas!
Monstermash vilka fina bilder du visar! Grattis i efterskott! :)
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Tack DesK! 😃
#82 bara jag som ser ett grått skimmer över mina bilder? Tror jag får putsa linsen för det blir inge bra om det inte är jättestark belysning😕
#83 Åh herremin, skakar av dreggel här hemma. Låt det bli morgondag!
Sicka fina tårtor!
#90 Testa att dämpa belysningen och putsa linsen! ;-) För stark belysning ger oftast inte bra bilder.
Tack, haha :P
#91 Det är tvärtom alltså. Det är när jag har stark belysning som bilderna blir skarpa och toppenfina. Så som jag vill ha kort iaf. Se rawfoodsoppan! Den är tagen i bländande sol😃
De andra 2-3 st är tagna i vardagsrummet som ligger i kvällssol dock var det en grådaskig dag och våran belysning sjunger på sista refrängen ^^
#92 Testa att höja ISOt om du kan det på din kamera
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#93 Fast då får jag höjja det först när det är dålig belysning eller? Iso innebär väl någon sorts vitflimmerfilter eller? Oj förlåt ot det blev skall kolla med en väninna som kan kameror hon snackade om nått sådant med min förra kamera som hade samma problem☝️
#92 - Ja, det beror ju på dina inställningar också. Lågt ISO kräver stor ljuskälla. Men alldeles för mycket ljus kan däremot leda till att bilderna blir för skarpa och ljusa. Man får hitta balansen, vilket inte är det enklaste. Mixtra med ISO't och andra inställningar så löser det sig nog. Eller ta hjälp av din väninna. Det viktigaste är ju att du har en ren lins, annars kan du ha vilken inställning som helst för bilden kommer fortfarande inte bli perfekt.😉
97 jag dregglar!
Finns ca 3/4 kvar för den som har vägarna förbi 😉 den blev asmäktig haha!
Tassy wow så gott det ser ut! Du skickar väl lite till mig med matbandet? 😉
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Självklart Dessan! 😃
Altså jag tycker det är rätt fantastiskt vilka kulinariska rätter man kan skkapa….
Ännu mera impad blir jag av Dess……..
Medarbeterare på Kost
Kul at man verkar vara som så…
Skicka en kyckling till mig !!!!
Medarbeterare på Kost
Oj vad lång den här tråden är nu! Välkomna till vår nya tråd! 🙂
Chilisalsa går det bra med kalkon istället?
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.