vitsås man fick i skolan
När man gick i skolan högstadiet/gymnasiet fick man alltid, i alla fall vi, någon slag god vitsås (ej dillsås) som nästan var som dressing till panerad fisk och potatis. Någon som har en aning om vad jag pratar om och vet vad det är för sås och möjligen kan receptet på den?
Filsås!
5 deciliter Filmjölk
1 deciliter Majonäs (helst vit, men kan vara svår att få tag i. så kallad "storköksmajonäs" men vanlig går också bra.)
1 deciliter bostongurka
1 tesked salt
2 teskedar senap
pressad citron
Mixa slätt och låt stå en stund.
#1 Underbara du! Gud så länge jag undrat över såsen. Tack så mycket!
I morgon blir det pannerad fisk och invigning av såsen, blir nostalgisk av bara tanken. ;)
fråga kring senap, kan man använda dijon senap eller måste det vara slotts?
tror den kallas för remoloaudsås?
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
#3 Oj bra fråga, senapen sätter egentligen inte smak som så, men prova och berätta hur det blev
#4 Nej, remouladsås är något annat, men väldigt likt ändå.
Remouladsås är en majonnäs smaksatt med citron, bostongurka och senap.. Ev andra pickels också.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Nu är såsen gjord i alla fall med slotts senap. Tror dock det blev lite mycket citron, tog en hel. Men trots den lite skarpa citronsmaken blev jag nostalgisk när jag smaka på den. :D