Jag gör så här:
Strimla valfritt nötkött
Skiva en stor gul lök
Skiva champinjoner
Finhacka en mjölksyrad gurka (alternativt en saltgurka)
Bryn kött, lök och svamp.
Krydda med salt och peppar.
Dofta över lite mjöl.
Späd med vatten till simmig koncistens.
Tillsätt valfri senap och gurkan.
Rör ned creme fraiche.
Smaka av med tomatpuré, pressad vitlök och mer kryddor.
Istället för peppar tar jag färsk chili om det finns hemma.
Med lövbiff blir detta en snabblagad rätt. Om man istället tar högrev, ytterlår eller märgpipa, så får man brässera kött, lök och svamp en god stund, tills köttet är mört. Jag tycker faktiskt det blir godare att göra så än att använda lövbiff
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.