Matbilder 5
Den förra tråden är nu lång, så vi fortsätter här med att visa matbilder
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Som jag utan bild trampar runt lite i, så den följer med mig! Här ska inte missas
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#2 - Ser riktigt gott ut :)
#3 Det var det!
"Klampar" med mig tråden.
#12 - Mums!
Tänkte bidra med en liten tårta eller vad man ska kalla det. :) En Zucotto helt enkelt. Recept och sjukt många bilder finns på min blogg: http://bakministeriet.blogspot.se/2013/01/zucotto.html
bakministeriet.blogspot.com
Vilken läcker tårtbild!
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
14#
Jag måste frångå min regel (som jag vanligtvis brukar använda) att inte kommentera utan att själv sätta in en matbild.
Verkligen läcker bild! Hmm. Jag har sett ett liknande fat hos någon släkting. *grubbel*
Som sagt, men tåls att sägas igen. #14 - skogstossan har verkligen lyckats med bilden.
#15 och #16. Tack så mycker för dom fina kommentarerna.
Menar du tårtfatet eller fatet i nysilver? Har sett många sådana fat hemma hos äldre människor då jag jobbat i hemtjänsten. Så dom är nog inte så ovanliga i äldre hushåll.
bakministeriet.blogspot.com
Pytt i panna in the making. Godaste pytt i pannan jag hittills lyckats med. Falukorv, chorizo, bacon och potatis som kokades lite snabbt först inann den stektes på.
Kryddorna blev: Lökpulver, paprikapulver, salt, vit-och svartpeppar, timjan och vitlökspulver. Pulvrigt värre
Stekt ägg, inlagda rödbetor och smörgåsgurka till.
Idag testade jag äntligen melon/fetaostsalladen det pratades om förra sommaren tror jag.
Melonen i sig vart en smärre besvikelse så precis som emd jordgubbar gäller smaksättning vintertid.
Tog en rökt fetaost (VÄLDIGT god) grön chili, salt, grovmalen svartpeppar, vitvinsvinäger och en riktigt fin olivolja.
Kan riktigt känna smaken av sommarens kommande fikor på balkongen eller en picknick
#27 Riktig vardagslyx med egengjord pyttipanna
#28 Ja verkligen, äts mycket här hemma :)
#30 Åh himmel så fin den är! Önskar att det var jag som skulle få den!
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#31 Oj, tack Földje recept och dekorationsidén ifrån bakministreriet. Finns en tråd på bakverk iFokus där det länkas till recept. Körde på köpebotten idag helt enkelt för att jag planerat dåligt och inte hann handla förän vid 17tiden idag Tyckte en köpebotten var värd stresslättnaden Imorgon väntar en rejäl brakmiddag. 4 rätters ^^
#30 Åh vad fin :)
Har letat mig fördärvad efter sånna kex, hittar icke.
#33 Tack, höll på att leta sönder mig idag med för att hitta kexen. Dom var helt dolda i sin förpackning och dessutom har dom flyttat från sin hylla Borde meddelas om ändringar gjort i butiken. Idag sprang vi runt som yra höns!
#34 Tokigt! Vad är det för färg på förpackningen? Tänkte att jag kunde ha något att gå efter :)
Haha, bra beskrivning :D
Tack!
Ser jättegott ut dolfen!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#46 Blev väldigt nyfiken på Oopsiebröden! Vad är de för något? Ser mycket gott ut
Aut viam inveniam aut faciam
#48 Fick själv precis nys om dom, och jag blev glatt överraskad :)
#49 På de viset! Tack, ska testa göra dom
Aut viam inveniam aut faciam
Tänkte bidra med en ny tårta till den här tråden. Det är ingen bild som kanske gör att man blir jättesugen på tårta då den är klädd i marsipan och en massa handgjorda blommor. Men allt på tårtan går att äta. Det finns massa mer bilder på min blogg: http://bakministeriet.blogspot.se/2013/01/blomstertarta.html
bakministeriet.blogspot.com
51 för fin för att ätas ju :)
#52. Äsch, inte om man lyckas dokumentera den på ett fint foto.:-)
bakministeriet.blogspot.com
#52 Ja det är ju i alla fall figurbefrämjande!
#53 Nej, fotot har man ju kvar! Måste bara säga att dina tårtor och bakverk är så fina! Tack för att du delar med här också!
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#54. Tack och jag kommer med all säkerhet lägga ut fler tårtor i den här tråden.:-)
bakministeriet.blogspot.com
Pasta med någonting som jag inte kommerihåg vad det var.
Följ min och mammas matblogg på Instagram Frosserian
En cupcakesbild bjuder jag på idag. För fler bilder och recept så hittar man det på bloggen: http://bakministeriet.blogspot.se/2013/02/vanilj-lakrits-och-citroncupcakes.html#.URVCsaWZRH8
bakministeriet.blogspot.com
Här en gammal favorit för min del.
Fläskfilé Bombay vilket är en rätt som varit en av mina favvos ända sedan 70-talet.
Dock så tillagar jag den inte så där väldigt ofta. Jag vill ju inte tröttna på den som man kan göra med en rätt som man ofta tillagar.
Inte följer jag heller receptet jag här länkat till så noga utan gör den mer som jag gjorde redan under 70-talet. Ofta så steker jag också på bananskivorna men gjorde det inte vid det här tillfället jag tog den här bilden.
Bilden är tagen lördagen den 26 Januari i år.
Bästa hälsningar,
Bertil
En liten dolfen-undring:
Jag har noterat att flera har lagt in stående bilder, liggande.
Är det en iFokusbugg?
#68 - Det ser mumzigt ut!
Får mig att minnas en sorts gryta (jättegod) som innehåller bananer. Kommer bara inte på vad den heter.
#70 Det är bara att det inte vänts innan det lagts upp
Det är inte flygande jakob du menar med banangrytan?
#71
Aha, det kan det ju vara.
Kunde inte riktigt komma på vilken rätt/gryta det var som #70 menade.
Bästa hälsningar,
Bertil
Här kommer en till tårta som jag gjorde för ett par veckor sedan. Tårtan har jag täckt med rosa- och guld strössel. Mer bilder finns på här: http://bakministeriet.blogspot.se/2013/01/vaningstarta-tackt-i-strossel.html#.URkRKaWZRH8
bakministeriet.blogspot.com
#73
Underbara tårtor du gör skogstossan.
Bästa hälsningar,
Bertil
Tack Bertil!
bakministeriet.blogspot.com
Den här bilden är någon vecka gammal.
Var sugen på potatisgratäng så då fick det bli så och med ett par köttbitar samt broccoli.
Väldigt enkelt och väldigt gott, gratängen tar ju lite tid att förbereda men klarar sig ju själv när den sedan står i ugnen och ett par köttbitar är ju snabbt att steka precis som broccolin går snabbt att sjuda.
Bästa hälsningar,
Bertil
Jag ser bilderna rättvänt i chrome.
Nu kommer jag med en tårtbild till. Det är en choklad- och kaffelikörtårta som är galet god. Jag har lagt ut recept och fler bilder på: http://bakministeriet.blogspot.se/2013/02/alla-hjartansdag-tarta.html#.UR0w0aVg9H8
bakministeriet.blogspot.com
Den här bilden är sedan i söndags då jag gjorde en kycklingsallad.
Bästa hälsningar,
Bertil
Igår var vi ute på en engelsk pub och åt. Det blev planka med ryggbiff och bearnaisesås.
Bildstöld anmäles alltid!
Jag är en sådan där som gillar fläskkotlett och här tillsammans med ris, hemlagad bea samt för att få lite hetta en rejäl klick sambal eoelek.
Bästa hälsningar,
Bertil
Jag visste inte att Stålmannen hette Jacob. *skojar*
☝️ Fredagsfavorit (kokaihop.se) hette rätten. (Vet inte vad Jacobsrätten är, då jag inte hunnit goggla.)
Nu när jag nu, i efterhand upptäckte blodet, ångrar jag att jag "bra inläggade" #82.
Jag gillade potatismosets "form".
#83 ångrar jag dock inte. 🙂
Dolfen: Har du hunnit kolla upp? Flygande Jacob, kyckling, banan, jordnötter och bacon. Gratinerat i ugnen i gräddsås med chilisås/ketchup i. Vissa har även curry. Serveras med ris. Gör man med curryvarianten tillhör jag och min familj kategorin som älskar det. men det är något av en "älska eller hata rätt"
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
En av mina bästa vänner heter Jakob och han gillar när man bjuder honom på det här.
Bästa hälsningar,
Bertil
Igår bakade jag lite goda White chocolate chip cookies kryddade med lavendel. Det var förvånansvärt gott med lavendel i kakorna. Receptet finns här: http://bakministeriet.blogspot.se/2013/02/white-chocolate-chip-cookies-med.html#.USAKQKVg9H8
bakministeriet.blogspot.com
#90 skogstossan.
Kommer på stört, flygplanet står och väntar *s*.
Bästa hälsningar,
Bertil
#91. Bertil, du kan köra in flygplanet i garaget igen. Ledsen att göra dig besviken med kakorna är redan slut. Här har vi glufsat kakor hela dagen.😃
Men som sagt dom är väldigt enkla att göra och recept finns på bloggen!
bakministeriet.blogspot.com
#92 skogstossan.
Planet är parkerat *s*, skall koll ditt recept.
Bästa hälsningar,
Bertil
(Edit: Jo. Jag har råkat skriva dagens middag i matbildertråden. Men eftersom jag skrivit relativt mycket, låter jag detta stå kvar här.) ☺️
Från frysen plockades en färdigtillagad lammstek fram.
Denna värmdes och skivades.
Sedan lades det parmiggiano reggiano (lagrad 20 månader) på hälften av skivorna, och på andra hälften lades pecorino romano (lagrad 8 månader).
Parmiggianon hade ingen tydlig smak. Vilket kanske kan förklaras av att den lagrats längre och då fått bort "färsk"smaken.
Troligen av samma orsak utmärkte sig pecorinon med sin "färsk"-smak.
Till detta drack det Montecillo crianza.
Ur boken "Munskänkarnas vinbok" under rubriken "Kvalitetsklasser":
"Sin crianza är beteckningen för en rioja som inte lagrats på ek.
Hit räknas alla moderna kalljästa vita viner och roséviner och även en del röda.
Con crianza (eller bara crianza) betyder att de röda vinerna måste lagras minst ett år på ekfat, vita och rosé i ett halvår, följt av ytterligare en tid på flaska."
#88 - Det verkar ju som "flax"versionen av fredagsfavoriten. 🙂
Fredagens kvällsmåltid blev panerad schnitzel med en liten hög av grovriven pepparot.
Till detta ris samt (färdigköpt) beasås och naturligvis lite grönsaker.
Väldigt gott i all sin enkelhet och rekommenderas gärna.
Bästa hälsningar,
Bertil
Det ser jättegott ut! Schnitzel är fantastiskt :)
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#97 Anterrabae
Tack. Jo, det blev väldigt gott i all sin enkelhet.
Bästa hälsningar,
Bertil
Nu börjar den här tråden bli lite lång, vi fortsätter i denna!
Följ min och mammas matblogg på Instagram Frosserian