Råd & tips

Matlagning som bara kräver en hand

2012-12-29 20:09 #0 av: Chestnut

Någon som har lite tips på hur man får vettig mat på bordet men bara kan använda en hand? Specifika recept mottages gärna!

Jag har tydligen brutit båtbenet så kommer vara gipsad rätt länge och upptäckte idag att bara en sådan sak som att öppna mjölkpaketet var lite trixigt. Skruvkork går nog dock lättare än de där gamla hederliga förpackningarna med viköppning. Men ja, mycket blev genast väldans krångligt... Rynkar på näsan Har problem med min andra hand också, den är inte helt hundra så lyfta tunga paket för att hälla upp saker etc är svårt.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-12-29 20:17 #1 av: xanna

Kan du använda en sax?

En liten ugnsform. Ugnen på 200 grader.

Töm ner en tetraförpackning med valfria bönor i formen (Såsom svarta, kidney, eller varför inte blandade.)

Täck med färdigskurna fiskfileer. Skiva gärna på lite smör och krydda med valfria kryddor.

Töm ner en tetraförpackning tomatkross. Gärna med smak.

In i ugnen 20 minuter.

Anmäl
2012-12-29 23:37 #2 av: [Aquelegia]

Oj, det var ingen lätt fråga. Pasta och ris är ju bra då dessa inte kräver någon förberdning (skala/skära osv) Lök får du köpa färdighackad om du prompt inte klarar dig utan.Flört Annars blir det nog mycket helstekt/helkokt.

Ska du koka pasta/ris med mera får du ställa kastrullen på plattan. Sedan hälla i vatten med ett mindre mått lite åt gången så det inte blir för tungt.
Köra kastrullen under kranen och sedan bära den till spisen är inte ergonimiskt bra för en hand utan stöd från en annan.

Göra mycket grytor. Grovt hackade grönsaker och så vidare.

Såser är lättare med bottenredning för en hand för toppenredning kräver en hand som häller och en som vispar. Bottenredningar klarar du med en hand. Annars finns det nuförtiden bra färgigsåser att blanda ut med grädde/vatten.
Även grytbaser finns, ta hjälp av det som finns i butiken!

Anmäl
2012-12-30 00:25 #3 av: [Tassy]

Halvfabrikat, färdighackat/skivat etc. Se till att få hjälp med nåt storkok, lite olika grytor som det bara är att koka potatis/ris/pasta till sen.


Anmäl
2012-12-31 13:47 #4 av: ettlitetalias

ugnspankaka

färdiggjord potatisgratäng med lövbiff

enkel thaigryta: micra minimajs, sockerärtor och broccoli i lite vatten i 2-4 minuter beroende på hur tuggiga du vill ha dem.
Släng i vitlök på tub i en kastrull, i med grönsakerna, currypasta/torra kryddor och kokosmjölk. Räkor eller vad man nu vill ha i köttväg Koka. Servera med 3-minutersnudlar eller micro-ris :)

Anmäl
2013-01-01 19:18 #5 av: jagga-ewe

Det här kanske är att svära i kyrkan, men...

Har du inte en sambo som kan hjälpa dig med matlagningen finns det ju faktiskt de som lever på att laga mat. O de ska oxo leva! ;) Pizzeria med utkörning är bra, finns kanske även andra matställen som har utkörning.

Vill du inte ha sån mat föreslår jag att du inkasserar alla tjänster du kan komma på att du har utestående, och kräver av bekantskapen att de lagar matlådor åt dig! Micron går att hantera enhänt.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2013-01-01 20:42 #6 av: Chestnut

#5 Tror min kropp slår bakut (om inte annat gör väl ekonomin det...) av att leva på utemat Flört

Men tackar för tipsen allihop!

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl