Physalissylt med twist
De hade billig physalis i affärn och jag köpte på mig i tanken att äta som de var, men så blev det inte, men i stället för att slänga dem eller ge bort dem, så kokade jag sylt på dem.
Då dök nästa problem upp. Hade inte så att det räckte för det recept jag hittade. Vad gör man då? Jo experimenterar och blandar i annat.
Så här blandnade jag:
350 gram physalis
50 gram röda vinbär
100 gram hallon.
2 deciliter vatten
4 deciliter syltsocker
1 matsked färskpressad citron
och så rev jag ner citronskalet i också.
Skar physalisen i halvor och kokade bärblandningen, med citronen i fem minuter.
I med syltsockret och kokade i ytterligare fem minuter med omrörning då och då.
Sedan hällde jag detta genom en sådan tygtesil, för jag tyckte forfarande physalisbitarna var för stora.
Sedan fram med stavmixern och mosa dem och så ner i en bunke och dit med en del av vattnet, så jag fick en lagom konsistens på sylten.
Och här är en bild på godsaken.
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
Bra recept och smart användning av frukt /bär som man inte hinner äta upp
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Och physalis som är så gott! :)
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Det är kul att experimentera. Och roligt när det blir bra.