Recept; Pizza med blomkålsbotten
På förfrågan.
Väldigt enkelt och blev väldigt gott.
- Kör fryst blomkål i en mixer, tills det blir ungefär som ris.
- Lägg det sedan i en burk och värm i ungefär 8 minuter i micro (eller stek upp i stekpanna).
- Ha sedan ner 1 vispat ägg och 1 matsked keso.
- Sedan är det bara att ha i önskade kryddor. Jag hade ner peppar, vitlök, basilika och oregano.
Blanda allt till en lagom smet och ha ut i önskad form på ugnsplåt. In i ugnen i ungefär 30-35 minuter, tills den blir gyllene. Ca. 200-225 c
Ta ut botten och lägg på vad än du vill ha för topping. Ställ in den i ungen igen tills ingredienserna är varma och klara.
Detta blir en liten enmanspizza, eftersom jag var själv hemma. Så det är ju bara att öka med fler ägg.
Liss - Moderator @ Bodyart.iFokus ☆
Hur mycket blomkål ska det va då? Skulle va kul att testa att göra sån, även om jag inte är speciellt glad i blomkål…
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
Det låter jättegott! Tack för receptet :)
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Stod och funderade på om jag skulle ha med en blomkål hem idag men icke får bli till helgen åh vad gott det ska bli! Kommer äta pizza 1 gång i veckan hihi!
#3 och med surkålspizzasallad eller surkålscoleslaw på så blir det rått också och massa gott för magen förutom maten.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Jag skrev inte mängd blomkål eftersom det är lite efter smak och hur stor pizza man vill ha. Men till min lilla enmanspizza, som var lagom för mig, tog jag ca 3 dl mixad/ris blomkål.
Hoppas ni gillar det lika mycket som jag gjorde Det smakade verkligen som pizza! Fast utan allt fett.
Liss - Moderator @ Bodyart.iFokus ☆
Ska bjuda väninnan på denna pizzan på fredagen så det så! Vi är lite experimentella så det lär uppskattas!
Surkål kan jag inte förvara just nu så får vänta med att göra egen sådan
#6 Tänk bara på att blomkål är sprödare än bröd ;) (vilket du säkert förstår alldeles själv) Så lägger man på allt för mycket topping, klarar den inte riktigt trycket. ^^
Liss - Moderator @ Bodyart.iFokus ☆
#7 Såg inte på din pizza men hade du ost på? Funkar bottnen bättre med creme fraiche istället för keso? Tänkte om den inte blir lika spröd då?
#8 Nej, jag har ingen ost på. Ingen tomatsås heller. Jag hade inget direkt hemma helt enkelt. Men nästa gång tänker jag absolut göra en tomatsås och göra den lite mer ordentlig. Kommer antagligen göra botten tjockare då också. :)
Jag tror faktiskt keson binder väldigt bra. Bättre än creme fraiche, känner jag bara såhär på rak hand. Creme fraiche flyter ut medan keso smälter på ett helt annat sätt.
Fast att ha i till exempel mozzarella i botten, kan nog binda ganska bra med. Den binder redan bra av äggen och keson dock. Det är bara det att man inte får göra den för tunn. ^^
Liss - Moderator @ Bodyart.iFokus ☆
#9 Ah okej! Sen gör väl tomatsåsen och osten också att den gojjar till sig lite ^^ Gud vad jag längtar till imorgon SÅ pizzasugen, älskar pizza men har en "1gånger i månaden" regel. Äter inte LCHF eller gi men har sedan barnsben vetat om att vetemjöl är ajjabajja
#10 Ja det gör det nog säkerkligen Haha hoppas det blir bra.
Jo, för min del är vetemjöl ajja-i-magen
Liss - Moderator @ Bodyart.iFokus ☆
Åhhh, tack Du räddade min dag, hehhe
Nån som vet om nåt som kan användas som alternativ till blomkål i den här pizzadegen? Jag har som sagt väldigt svårt för just blomkålsmaken. Försöker lära mig äta det, men det går inte så bra…
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
Kanske vitkål eller broccoli.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Hum, vitkål kan va spännande, det passar ju till pizza oxo!
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
Kan tänka mig att rotfrukter borde passa utmärkt eller varför inte pumpa?
Jag funderade faktiskt på pumpa, har en massa pumpa som behöver göras åt med
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
#17 Hade pumpa i åtanke endast för du verkar ha en del sådan hemma med middagstråden i åtanke ^^
Aquelegia, ja, det är ju den där attans pumpa-gubben från halloween som aldrig behagar ta slut! *skratt*
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
Kan kan tänka mig att lite ost i blomkålen får det att hålla ihop bättre.
Ja, pumpa funkar säkert
Liss - Moderator @ Bodyart.iFokus ☆