Annons:
Etiketterfiskskaldjur
Läst 3017 ggr
lkmf
10/30/12, 11:09 AM

Recept på lax?

Någon som har nått gott recept på lax?:)

Livet är som en chockladask men vet aldrig vad man får/ Forest Gump

Annons:
Honestyisdead
10/30/12, 12:00 PM
#1

1 laxsida
1 fänkål
1 gul lök
Smör
Dill
Salt
Vitpeppar

Lägg laxsidan i folie, salta och peppra, hacka lök och fänkål och strö över, sprid dill över och lägg några klickar med smör på fisken. Stäng foliet så det blir ett litet paket och lägg i ugnen på 170 grader. Tid varierar beroende på hur tjoch sidan är.

Servera med kokt potatis och hollandaisesås.

Anterrabae
10/30/12, 12:05 PM
#2

Riv ingefära och limecezt, salta och peppra. Pressa en vitlöksklyfta, och ev lite chili. krydda laxen med detta. På med grädde och in i ugnen på 175 grader tills laxen är klar. Servera med ris och sallad. Annars kan jag tipsa att bläddra runt bland fiskrecepten här på sajten.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

LinaK
10/30/12, 1:40 PM
#3

Jag har typ världen godaste recept på lax, som alla på mitt jobb är galna i Glad

4 portioner ungefär

4 laxfiléer
Salt & peppar till filéerna
1 burk creme fraiche
3 dl matlagningsgrädde
1 ½ fiskbuljongtärning
1 paket dill (sådant litet som man finner i frysdisken)

- Lägg laxfiléerna i en ungsäker form, salta och peppra.

- Blanda creme fraiche och grädde, och smula sedan ner buljongen. Blanda sedan i dillen och rör om. Häll blandningen på laxen och sedan in i ugnen (200 grader i ca 20-30 minuter beronde på hur man själv vill ha laxen)

Servera med ris eller pasta plus en god sallad Glad

// Lina - VärdBichon Kolla gärna in min blogg:
http://linaalgotsigge.blogg.se

lkmf
10/30/12, 2:46 PM
#4

#1 Hur varm ska fisken vara?

Livet är som en chockladask men vet aldrig vad man får/ Forest Gump

Honestyisdead
10/30/12, 3:07 PM
#5

Lax är klar vid ca 55-58 grader.

Chestnut
10/30/12, 5:28 PM
#6

Lökfylld lax i ugn

Lyxig laxröra

(båda länkarna går till recepten här på Matlust iFokus)

Med vänliga hälsningar
Chess

Annons:
dolfen
10/30/12, 7:33 PM
#7

Saftig lax (2 portioner) får man så här:

2 stycken frysta vakumförpackade laxbitar (OBS! Frysta!)

* Lägg de frysta vakumförpackade laxbitarna
20 minuter i kallt vatten, för upptining.

* Sedan tillagar man de vakumförpackade laxbitarna
20 minuter i 60 graders vatten.

Till detta åt vi kokt potatis och jag gjorde en gräddfilssås på:
Gräddfil (som hade runnit av över natten i kaffefilter i kylskåpet)
Senap
Majonäs
Citronsaft
Chilisauce
Lite av den avrunna vasslen från gräddfilen (då den blev för "tjock")
(Eventuellt lite salt)

Orginalreceptet "Kranlagad lax från frysen" finns att läsa i boken Matmolekyler. Där använder de sig av kranvatten.

Jag använde en kastrull med cirka 4.5 liter vatten i, en termometer, en slev för att jämna ut temperaturen i kastrullen då jag fyllde på med varmt vatten från en annan kastrull.

Cool

Honestyisdead
10/30/12, 7:37 PM
#8

7 släpper inte plasten i sådana förpackningar ifrån sig gift?

dolfen
10/30/12, 7:56 PM
#9

#8 Menar du vid 60 grader eller även i fryst miljö?
Det stod inget om det i boken Matmolekyler.

Jag har funderar på att vakumförpacka själv, och använda mig av denna sous vide-tillagningsteknik. Men det är ju också plast…

Honestyisdead
10/30/12, 8:33 PM
#10

9 menar i värme. Tror inte plasten som används till frysen är värmetålig. Det finns ju plast som tål värme för just den tillagningen.

Honestyisdead
10/30/12, 8:33 PM
#11

9 menar i värme. Tror inte plasten som används till frysen är värmetålig. Det finns ju plast som tål värme för just den tillagningen.

Anterrabae
10/30/12, 10:47 PM
#12

Är det inte typ vanlig polyetenplast av tjockare typ som man vacuumpckar lax i? Det har jag alltid trott. I så fall är den inte giftig.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Honestyisdead
10/31/12, 7:49 AM
#13

#12 Vet inte vad det är för plast, Men jag hade inte tillagat mat i den. Köper hellre riktig matlagningsplast.

Annons:
Upp till toppen
Annons: