Tips på efterrätt efter fiskrätt?
I helgen ska jag bjuda några vänner på en fiskrätt med lite vin och gott till det. Jag vill ha någon efterrätt och jag absolut älskar fruktpaj och undrar om ni har några förslag till fruktpaj? Jag är inte rädd för att testa något nytt, eller någon annan lätt efterrätt som passar att ha efter fisk.
Limesorbet :)
Skulle just föreslå någon form av sorbet. Själv har jag gjort hjortonsorbet vid några tillfällen då jag haft fisk till middag.
så ingen har någon god fruktpaj att komma med??
Jag skulle nog gjort en vit choklad- & hallonpaj med havregryn i degen och fluffig vaniljsås till eftersom huvudrätten kommer vara lite syrlig.
Med vänliga hälsningar
Chess
vit choklad och hallonpaj kan jag få receptet? Vad innebär fluffig vaniljsås kan jag inte ta vanlig marsansås
#5 Har inte receptet framför mig men; gör en vanlg pajdeg, platta ut i form, förgrädda enligt recept. Fyll med hallon + vit choklad (grovhackad) och strö över en smuldeg med havregryn (finns ett flertal olika varianter, mitt innehåller sirap vill jag minnas).
Fluffig vaniljsås = marsansås (relativt fast i konsistensen) som blandas med vispad grädde.
Med vänliga hälsningar
Chess
Jag skulle nog göra en mandelbotten och förgrädda denna, sen på med en välgjord vaniljkräm och därefter fint skuren frukt och på toppen uttunnad aprikosmarmelad /gelé. Eller så skulle jag slå på stort och göra en Apfelstrudel
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.