Annons:
Etiketterdesserterfruktgodis
Läst 1022 ggr
Marinas Mix
2012-09-28 09:24

Krämexperiment - recept

Gillar ju att hålla på och pyssla i köket och ibland slår mina experiment väl ut.

Nu senast gjorde jag en kräm som blev mycket god i mitt tycke och tänkte därför dela med mig av receptet.

500 gram Rabarber

200 gram Hallon

50 gram Röda vinbär

5 deciliter vatten

1½ deciliter socker

4½ matskedar potatismjöl

Skala och skiva rabarbern.

Koka upp vattnet och sockret

Häll sedan i rabarber, hallon och vinbär och låt koka i cirka 5 minuter, tills rabarbern är mjuk.

Blanda ut potatismjölet med lite kallt vatten, rör sedan ner det i krämen och låt koka upp.

(Sockra ytan lätt) och låt svalna

Sedan är det bara att njuta och mumsa

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_

Annons:
Pelle Långlös
2012-09-28 09:29
#1

Mums, det låter gott. Skrattande

MVH Ylva Blomma
* Bloggen om mitt liv *

Marinas Mix
2012-09-28 09:42
#2

Det var det, till och med kisse godkände.

Det där med sockermängden kan man ju reglera lite själv, beroende på hur söt/sur kräm man vill ha.

Likaså sockret ovanpå, det är ju mera för att där inte ska bli skinn på krämen, men jag sockrade inte ovanpå och det fungerade det med

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_

DesK
2012-09-28 17:12
#3

Låter som en jättegod kräm! Tungan ute

(Jag flyttade inlägget till dessertgruppen, för det är ju inte utanför ämnet)

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Marinas Mix
2012-09-28 17:36
#4

Tack DesK visste inte riktigt var jag skulle lägga receptet, eftersom jag ätit krämen till frukostSkrattande

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_

Upp till toppen
Annons: