Krämexperiment - recept
Gillar ju att hålla på och pyssla i köket och ibland slår mina experiment väl ut.
Nu senast gjorde jag en kräm som blev mycket god i mitt tycke och tänkte därför dela med mig av receptet.
500 gram Rabarber
200 gram Hallon
50 gram Röda vinbär
5 deciliter vatten
1½ deciliter socker
4½ matskedar potatismjöl
Skala och skiva rabarbern.
Koka upp vattnet och sockret
Häll sedan i rabarber, hallon och vinbär och låt koka i cirka 5 minuter, tills rabarbern är mjuk.
Blanda ut potatismjölet med lite kallt vatten, rör sedan ner det i krämen och låt koka upp.
(Sockra ytan lätt) och låt svalna
Sedan är det bara att njuta och mumsa
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
Mums, det låter gott.
MVH Ylva
* Bloggen om mitt liv *
Det var det, till och med kisse godkände.
Det där med sockermängden kan man ju reglera lite själv, beroende på hur söt/sur kräm man vill ha.
Likaså sockret ovanpå, det är ju mera för att där inte ska bli skinn på krämen, men jag sockrade inte ovanpå och det fungerade det med
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
Låter som en jättegod kräm!
(Jag flyttade inlägget till dessertgruppen, för det är ju inte utanför ämnet)
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Tack DesK visste inte riktigt var jag skulle lägga receptet, eftersom jag ätit krämen till frukost
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_