Annons:
Etikettermenyermatsedlarmiddagstips
Läst 918 ggr
nottheonly
9/15/12, 12:50 AM

Fläskfilé

Hej alla!
Vi ska antagligen äta fläskfilé imorgon, men jag är trött på att bara steka på den och inte göra någonting annat.. Så tänkte om ni har några tips här inne vad man kan göra med en fläskfilé! Skrattande (helst inte för komplicerade recept)

Annons:
[Aquelegia]
9/15/12, 12:55 AM
#1

Bacon eller prosciuttolinda, annars finns det jättefina recept redan på sidan, Sök på Matlust sajten så borde bland annat ett recept på fläskfilé som tillagas och sedan ligger i marinad i 2-3 dagar innan servering, komma upp. Någon kall citroncestlag. Blev supergott med nästan noll insats.

Praefatio
9/15/12, 1:00 AM
#2

Fläskfilé smakar ju inte så mycket i sig så den passar bra att späcka. Bara att skära små hål här och var och stoppa in t.ex. lätt krossade vitlöksklyftor och färsk rosmarin. Det blir oerhört gott! Dessutom kan man ta ut vitlöken efteråt och mixa ner i såsen.

Anterrabae
9/15/12, 1:39 AM
#3

Tänker du på detta receptet Aye? det jag skrev i #22? Det är sjukt gott! 

Annars kan jag slå ett slag för "kreolskans gryta". Stek ett par skivade kabanoss eller chorizo så de släpper fettet. Bryn skivad fläskfilé i korvfettet. Häll på grädde (av valfri sort, fetthalt) och en halv deciliter av vardera finhackade cornichons, svarta oliver och kapris. Lite timjan i grytan och låt koka ihop till köttet är mört. Lägg i strimlad paprika i valfri färg, helst flera och smaka av med salt och svartpeppar. servera med ris eller sallad eller vad man nu vill. Pasta är gott också.

Superenkelt, och löjligt gott. Skivad fläskfilé saltas och peppras och läggs i ugnsform. På med skivade champinjoner och häll på en sås av grädde, curry och chilisås av tomattyp. Gillar man oregano kan man ha i det i såsen också. Smaka så balansen blir rätt. Gratinera i ugnen tills köttet är mört. 200 gram tar cirka en halvtimme. Servera med ris och sallad.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

ettlitetalias
9/15/12, 10:58 AM
#4

Det är gott att steka i skivor med t.ex. champinjoner och paprika och sedan slå över creme fraiche (smaksatt eller som man smaksätter själv) så att det blir såsigt. Gott med potatis(gratäng) eller pasta :)

[Aquelegia]
9/15/12, 12:43 PM
#5

#3 JappSkrattande

Liss
9/15/12, 5:16 PM
#6

När man skivar ner i en ugnsform med sås etc, kan man också skära ner potatis eller spritsa potatismos ovanpå. Så har man en hel rätt klar i en form. :)

Liss - Moderator @ Bodyart.iFokus ☆

Annons:
[sakring]
9/15/12, 10:02 PM
#7

Skär i bitar och bryn i smör. Tillsätt en skivad gul lök samt malen svartpeppar. Låt steka i 20 minuter. Tag upp lök och filé red med vatten och vetemjöl och tillsätt vispgrädde i lagom mängd (myckte) samt soya som innehåller salt. Lägg tillbka filén i grytan. Enkelt.

[Aquelegia]
9/16/12, 12:46 PM
#8

Ska laga en gryta idag med färsk pasta till, kommer göra en pepparsås, till sparrisärt, zuccini och champinjon, Lägga ihop allt på tallriken, lite fräschare variant på gryta om man inte vill koka ihop allt. Då behåller var och en sak sin egna smak bättre.

Upp till toppen
Annons: