Menyer, matsedlar & middagstips

Fläskfilé

2012-09-15 00:50 #0 av: nottheonly

Hej alla!
Vi ska antagligen äta fläskfilé imorgon, men jag är trött på att bara steka på den och inte göra någonting annat.. Så tänkte om ni har några tips här inne vad man kan göra med en fläskfilé! Skrattande (helst inte för komplicerade recept)

Anmäl
2012-09-15 00:55 #1 av: [Aquelegia]

Bacon eller prosciuttolinda, annars finns det jättefina recept redan på sidan, Sök på Matlust sajten så borde bland annat ett recept på fläskfilé som tillagas och sedan ligger i marinad i 2-3 dagar innan servering, komma upp. Någon kall citroncestlag. Blev supergott med nästan noll insats.

Anmäl
2012-09-15 01:00 #2 av: Praefatio

Fläskfilé smakar ju inte så mycket i sig så den passar bra att späcka. Bara att skära små hål här och var och stoppa in t.ex. lätt krossade vitlöksklyftor och färsk rosmarin. Det blir oerhört gott! Dessutom kan man ta ut vitlöken efteråt och mixa ner i såsen.

Anmäl
2012-09-15 01:39 #3 av: Anterrabae

Tänker du på detta receptet Aye? det jag skrev i #22? Det är sjukt gott! 

Annars kan jag slå ett slag för "kreolskans gryta". Stek ett par skivade kabanoss eller chorizo så de släpper fettet. Bryn skivad fläskfilé i korvfettet. Häll på grädde (av valfri sort, fetthalt) och en halv deciliter av vardera finhackade cornichons, svarta oliver och kapris. Lite timjan i grytan och låt koka ihop till köttet är mört. Lägg i strimlad paprika i valfri färg, helst flera och smaka av med salt och svartpeppar. servera med ris eller sallad eller vad man nu vill. Pasta är gott också.

Superenkelt, och löjligt gott. Skivad fläskfilé saltas och peppras och läggs i ugnsform. På med skivade champinjoner och häll på en sås av grädde, curry och chilisås av tomattyp. Gillar man oregano kan man ha i det i såsen också. Smaka så balansen blir rätt. Gratinera i ugnen tills köttet är mört. 200 gram tar cirka en halvtimme. Servera med ris och sallad.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-09-15 10:58 #4 av: ettlitetalias

Det är gott att steka i skivor med t.ex. champinjoner och paprika och sedan slå över creme fraiche (smaksatt eller som man smaksätter själv) så att det blir såsigt. Gott med potatis(gratäng) eller pasta :)

Anmäl
2012-09-15 12:43 #5 av: [Aquelegia]

#3 JappSkrattande

Anmäl
2012-09-15 17:16 #6 av: Liss

När man skivar ner i en ugnsform med sås etc, kan man också skära ner potatis eller spritsa potatismos ovanpå. Så har man en hel rätt klar i en form. :)

Anmäl
2012-09-15 22:02 #7 av: [sakring]

Skär i bitar och bryn i smör. Tillsätt en skivad gul lök samt malen svartpeppar. Låt steka i 20 minuter. Tag upp lök och filé red med vatten och vetemjöl och tillsätt vispgrädde i lagom mängd (myckte) samt soya som innehåller salt. Lägg tillbka filén i grytan. Enkelt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.