Mjölmat, gryn & ris

Vanligt vetemjöl kontra special fullkorn

2012-09-14 11:36 #0 av: MaMaMade

Har mjölkris här hemma! Tänkte baka en mjuk kaka el två till helgen men upptäckte att jag bara har ett par dl vetemjöl kvar. Dock finns det vete special fullkorn, kan jag göra ett par chokladkakor /morotskakor av det istället, eller blir de konstiga?

 

Anmäl
2012-09-14 12:10 #1 av: [Aquelegia]

Enligt kungsörnens hemsida så funkar det utmärkt till bak, matlagning och pannkakor! Så inga problem i kakor vad jag ser det som ^^
Syster min bakade Brownies på rågbröd och även sockerkaka en gång (hon förstod inte skillnaden på mjöl som liten) och det blev jättegott. Glad

Anmäl
2012-09-14 12:17 #2 av: DesK

Mjuka kakor som morotskaka och chokladkaka funkar nog bra att göra med specialvetemjöl, däremot småkakor blir inte så bra med sånt mjöl.

Anmäl
2012-09-16 09:12 #3 av: MaMaMade

Tack!

Hann inte med nått bak då vädret blev för fint för att hålla sig inomhus. Bidde bärplockning o grönsaksskörd istället o så kom Guben hem med 45 kilo älgkött att ta hand om, jamen hurrey! Obestämd Men gött att ha i frysen!

Bra att veta om mjölet iallafall, till nästa gång jag står utan vanligt vete! Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.