Råd & tips

Förvara Parmesanost

2012-09-07 06:37 #0 av: Maria

Hur brukar ni förvara er Parmesanost eller liknande ostar.

Jag har alltid problem med att de blir fort mögliga. Jag karvar bort detta med osthyvel men hur göra?

Jag har testat plastpåse, öppen plastpåse, papperspåse, och även oförpackad på ett fat i kylskåpet men då blir den fort torr.

Några råd?

/Maria

 

Anmäl
2012-09-07 07:23 #1 av: mooonlight

Jag brukar dela min i portionsbitar och frysa.

Anmäl
2012-09-07 07:44 #2 av: DesK

Jag har alltid parmesanosten i frysen och tar fram den på morgonen när vi ska ha den på eftermiddagen eller kvällen. Nästan all ost smakar ju bäst rumstempererad Glad

Anmäl
2012-09-07 13:58 #3 av: Maria

Frysen ja...varför har jag inte tänkt på det? Jag brukar ju riva annan ost och frysa inTungan ute

Tack för tipset.

/Maria

 

Anmäl
2012-09-07 14:38 #4 av: Anterrabae

Jag tycker tupperwares ostkupa, med filter, är bra. Den låter osten andas utan att bli torr, utan att ta eller ge smak i kylen, man kan tom samförvara den med andra ostar utan att de smittar varandra.

Nu är inte ost så stort hemma hos oss längre, men det har varit :)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.