Annons:
Etiketterförrättersmårättertillbehör
Läst 981 ggr
Honestyisdead
2012-08-29 22:38

Sylta kantareller

Har någon här inne syltat kantareller? Jag tänkte testa det och tar gärna emot tips om ni har några.

Annons:
[Sisa]
2012-08-29 22:47
#1

Har aldrig provat, men skulle vara kul om någon härinne har!   Glad

[Aquelegia]
2012-08-29 23:08
#2

Såg det i Bonniers stora kokobok häromdagen. Minns för JÄTTELÄNGE sedan att jag ätit syrad/syltad svamp som var sjukt gott. Tror det var mjölksyrad om jag känner mor rätt.

Anterrabae
2012-08-29 23:24
#3

Jag fick en burk syltade trattisar av en vän förra hösten. Men tyvärr hade det smugit sig in något i burken så den var möglig när jag öppnade den. Hann aldrig testa. Men de var som svampmarmelad eller något som syltad ingefära. man har det som tillbehör till grytor och kötträtter.

Aldrig gjort själv dock.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Honestyisdead
2012-08-29 23:25
#4

#3 Hemskt tråkigt när möglet hittat dit :(

Anterrabae
2012-08-29 23:37
#5

Ja, men jag är lite sugen att testa igen. Om vi hittar någon svamp vill säga. Jag tror alla andra hittat den före mig. Tungan ute

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[Aquelegia]
2012-08-29 23:41
#6

Har faktiskt pyttelite kantareller i kylen som inte verkar göra någon särskild nytta så kanske man kan sylta då. Har en liten syltburk kvar i skafferiet som väntar på innehåll. Bara att traska iväg och köpa senapsfrön imorgon då ^^

Annons:
Honestyisdead
2012-08-29 23:42
#7

#6 Kör på :P Berätta sedan hur du valde att göra. Jaghar två olika recept som jag ska hämta inspiration från.

[sakring]
2012-08-30 23:12
#8

Min man fick en burk syltade trattisar och han fick blodad tand och plockade fem liter själv och syltade. Jag kan be honom om receptet om du vill. De var jättegoda men det är långkok vill jag lova.

Honestyisdead
2012-08-30 23:33
#9

#8 Långkok?

[sakring]
2012-09-01 23:05
#10

Ja, jag tror att de ska koka i två timmar om jag minns rätt.

Upp till toppen
Annons: