Sylt och saft 2012
Har du syltad eller saftat något i år?
Jag plockade 10 liter röda vinbär som det blev många burkar gelé och sylt utav. Kommer sakta men säkert skänka bort lite i taget för SÅ mycket äter vi inte ^^
Testade även rönnbärssylt. Hade ingen konjak så tog southern comfort istället. Stackars den som får smaka på den sylten
Syltar gör jag hela året, av frysta bär och frukter. Köper aldrig sylt. Men nu har jag kommit på att det är lika enkelt att safta Annars kommer det bli äppelmos i år, och så har jag min romtopf på g. Den ska snart kompletteras med björnbär.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Är bortskämd och får saft, mos och gelé av mamma. Hon har bär och frukt i trädgården. Mammas hallonsaft är ett måste!
Brukar dock plocka lingon och råröra, men det gör jag som #1 och stoppar i frysen och tar fram då och då. Bara jag som äter av det här hemma så det går åt så lite.
Rönnbär brukar jag plocka och lägga i frysen, sen äter jag något om dagen - riktiga superbär fullproppade med antioxidanter och c-vitamin!
Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar
Igår gjorde jag nektanan-sylt. Den blev jättegod.
(Nektarin + banan = Nektanan)
Både bananerna och nektarinerna var så där perfekt maxat mogna.
#3 Kom precis på att all frukt som börjar bli lite övermogen kan man sylta och på så sätt spara dom längre tid och slippa slänga Dessutom blir smaken godare när man syltar frukt som annars är övermogen ^^
Jag gör ungefär som Ida
#2 En annan superfrukt är nypon och vad som är bra med nypon är att man kan äta alla sorter, det är Bjornen som har delat medsig av sina kunskaper Så man kan äta nypon och rönnbär istället för att köpa de dyra inporterade gojibären, det blir ju klimatsmart också
#3 Nektanansylt, hi hi du är suveränt kreativ!
#4 Det är ju ett superbra tips som också borde finnas med i tråden om att vi slänger på tok för mycket mat
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Vad kan man göra med nypon annat än att bara äta dem som de är? :)
#7 Nyponsoppa!
Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar
Nyponkräm, nyponglass eller sorbet, müsli med nypnpulver i är gott. Sen kan man göra syltade nypon och kryddig nyponchutney, ser fint ut och är även en bra present Nyponte är en av mina favoriter, det kan göras kallt med is i på sommaren och varmt på vintern.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Åh, nektarinsylt är gott! Har gjort två varianter på nektarinsylt i år. Dels med aprikoser och dels med plommon. I förrgår kokade vi äppelkräm, det var gott! Det börjar bli dags för mos och kompott!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade