Nöt, vilt & gris

Vad göra med ryggbiff/picanha?

2012-08-16 11:38 #0 av: [Aquelegia]

Har just detta hemma i frysen och vill laga till den. Köttet är tyvärr av den sega sorten så något att köra på låg temp LÄNGE i ugnen. Dock hur?

Smakförslag med mera. Sambon älskar rött kött så det får ej lagas till gråa nyansenTungan ute

Anmäl
2012-08-16 11:51 #1 av: DesK

Bryn lätt runtom i stekpanna linda in i folie och stek på cirka 90 grader i ugnen. Genom att först marinera köttet i en marinad med lite syra, vin eller fin balsamvinäger, olja och kryddor. Är köttet mycket segt måste det genomstekas för att gå att tugga.

Anmäl
2012-08-16 16:08 #2 av: [Aquelegia]

#1 Just det toppenbra förslag med vinet, borde jag tänkt på för har 2 liter dåligt rödvin här hemma (inte gott att dricka) så det skall allt få gå åt till middagen idag. Skall lägga i marinad direkt.

Hur lång tid tar det för 1 kilobit i 90 grader?

Anmäl
2012-08-17 19:53 #3 av: [Tassy]

Plankstek! Smask Skrattande


Anmäl
2012-08-17 20:04 #4 av: [Aquelegia]

#3 Har ingen planka och sedan behövde köttet stekas Jättelänge i ugnen. Körde faktiskt genom och sambon sa inte ett pip om avsaknaden av blod hehe han tyckte det var så sjukt god kappa på så det övervägde YEAH

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.