Drycker & Övrigt

Fråga: kallrörd dricka o socker

2012-07-31 10:37 #0 av: MaMaMade

Jag har gjort älggräsdricka o det blev jättegott. Hade datorfel så jag gick efter huvudet o det blev tack o lov bra resultat. Nu ser jag att de flesta blandar i sockret på en gång o låter stå i kylen, ända upp till 5 dagar. Jag blandade i sockret efteråt då jag är rädd för jäsning.

Har det nån betydelse när man blandar i sockret? Extraheras smakämnena bättre om man blandar i sockret redan i början?

Anmäl
2012-08-01 11:24 #1 av: DesK

Kan tänka mig att smakämnena extraheras bättre om man tillsätter sockret direkt,men det finns väl också en viss risk för att det då börjar jäsa.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.