Ännu en anledning att laga mat från grunden
Svenska dagbladet gjorde för en tid sedan ett test angående halten av bisfenol i konservburkar och nu har det även gjorts en liknande studie vid Harvard i USA. Detta visar återigen att det är bäst att laga mat från grunden.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Finns det någon mat, som inte är farlig att äta längre? :P
#1 Jag våger nog påstå att det finns en hel del suverän mat, bara man tar hand om den hela vägen till bordet.
Jag vet att den vita plasten inuti majskornsburkar avger något mindre nyttigt ämne. (Bisfenol!?)
Trots det har jag några majsburkar i skafferiet. Det är inte ofta jag äter burkmajs, men det är rätt bra att ha "uti fall att".
Utöver det har jag även några burkar makrill i tomatsås, och några tonfiskburkar. Även dessa använder jag sällan.
Tomater på burk köper jag inte längre. Inte för att de innehåller x % insektsdelar (Lite protein kan väl inte skada!?) , utan för att jag hellre använder vanliga tomater, som jag själv väljer ut.
Förut hade jag alltid några burkar vita bönor i tomatsås. Men efter att ha gjort eget, smakar dessa burkbönor i tomatsås inte gott längre.
Bisfenollarmet hade ingen effekt (aftonbladet) på koncervburksförsäljningen.
Alla dessa larm duggar ju tätt, så det förvånar mig inte att folk inte längre reagerar på dem!
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Usch ja, man måste vara uppmärksammad på det mesta man köper nuförtiden.
Artikel på testfakta.se: Konservburksdöden är här.